en tuin opnieuw ontwerpen moet je goed doen. Probeer niets over te laten van de oude tuin, vooral niet omdat het stukje oude tuin je zal dwingen het verdere ontwerp aan te passen.

 

Je zou kunnen beginnen met na te gaan hoe het gesteld is met de aarde van je tuin. Het zou jammer zijn op een stukje vruchtbare grond niet meer dan een gazon aan te leggen, terwijl je probeert op het droge en onvruchtbare stuk bloemen te kweken.

Waar moet je bij het ontwerp aan denken?

 

Laat de bebouwing, het huis en de schuur, meespreken in je ontwerp, en ook de bewoners. Als je opgroeiende kinderen gaat opvoeden in het huis, probeer dan in de tuin een plekje te vinden voor een trampoline. De kinderen zullen snel leren omgaan met hun nieuwe speeltje en een goed gebouwde en stevige Berg trampoline kan ook heel leuk zijn voor volwassenen, om maar niet te spreken van de gezonde beweging in de buitenlucht. Zodoende is een trampoline kopen een verstandige keuze.

 

Hou je van koken, dan ben je bijna verplicht een kruiden tuintje aan te leggen. Ook dat moet je natuurlijk doen op het vruchtbare deel van je tuin.

 

Als de tuin groot genoeg is kun je denken aan een zwembad. Vergeet dan niet dat het klimaat in Nederland eigenlijk niet zo geschikt is voor het zwemmen in de open lucht. Misschien heb je toch een overkapping nodig.

Binnen en buiten.

 

De tuin kan een onderdeel worden van je woongebied. Samen met de huiskamer, de keuken of een ander deel van het woonhuis kun je van de tuin een deel van de woning maken. Door het ontwerp van de wanden in de huiskamer en de muren, schutting of het hekwerk rond de tuin overeen te laten komen kun je een eenheid creëren. Als je ook nog eens de meubels in die huiskamer en het tuinmeubelen samen koop, naar een vergelijkbaar ontwerp, zal je al snel het gevoel hebben dat het huis in de tuin overgaat.

Tekeningen.

 

Het is dan ook belangrijk je ontwerp goed op papier te zetten. Maak een goede tekening en laat die zien aan een professionele tuinarchitect. Leg de bedoeling van je ontwerpen goed uit en vergeet vooral niet dat de tuinarchitect alleen de professionele puntjes op de i zet, het blijft je eigen ontwerp.