Nieuwe trend: marmeren keukenbladen

0
488
Marmeren keukenblad
Design en lifestyle

Wilt u voor uw nieuwe keuken misschien een marmer keukenblad en twijfelt u nog? Dan is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over het materiaal en de voordelen ervan. Wij kunnen u alvast vertellen dat marmer een interessante keuze is voor uw keukenblad.

Marmer heeft veel voordelen, maar ook de nadelen van marmer moeten besproken worden. Vooral het nodige onderhoud is een nadeel van marmer, doordat het niet kras- en zuurbestendig is moet het regelmatig onderhouden worden met speciale schoonmaakproducten. Zo is een vlekstop nodig om de steen te beschermen tegen vlekken en vocht, daarnaast is ook een aangepaste zeep nodig voor het regelmatige onderhoud.

Voordelen van een marmer keukenblad

Een keukenblad krijgt veel te verduren en komt in aanraking met allerlei voedingsmiddelen en vet- en zuurhoudende vloeistoffen. Het kiezen van het materiaal van uw keukenblad is daarom enorm belangrijk. De voordelen van een marmeren keukenblad zijn:

  • Stijlvolle uitstraling
  • Relatief voordelig
  • Hitteresistent
  • Uniek door de kleuren en vormen

Een marmeren keukenwerkblad zorgt voor een unieke uitstraling van uw keuken, maar we moeten wel zeggen dat het onderhouden ervan erg belangrijk is om het marmer voor lange tijd mooi te houden.

Andere materiaalsoorten

Twijfelt u nog over het materiaalsoort voor uw keukenblad? Dan stellen wij voor om u te verdiepen in keramiek en graniet. Keramiek bestaat uit keramieken platen en graniet is een harde compacte natuursteen.

Materiaal kiezen

Een marmer werkblad geeft uw keuken een unieke en mooie uitstraling. Bij het kiezen van een materiaal is het belangrijk om te kijken naar uw wensen, een specialist in keukens kan je daarbij adviseren om zo het juiste materiaal te kiezen.