Nieuwe sieraden kopen? Hier moet je op letten!

0
25
WonenWonen

Sieraden zijn absoluut onmisbaar om een outfit compleet te maken. Ze geven niet alleen de finishing touch, maar zorgen ook voor meer zelfvertrouwen en bieden je de mogelijkheid om je eigen ik beter te tonen. Te laten zie wie je bent en waar je voor staat. Je kunt eenstatement maken door het kiezen van de juiste sieraden. Maar hoe kies je de juiste sieraden? Welke soorten mogen absoluut niet ontbreken? En waar moet je verder nog aan denken als je sieraden online koopt? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten.

Welke sieraden draag je graag?

Oorbellen dames, kettingen, armbanden, ringen, enkelbandjes en ga zo maar door. Sieraden zijn in werkelijk alle soorten en maten verkrijgbaar. Bedenk daarom eerst goed waar je naar op zoek bent. Welke sieraden draag je graag? Dit hangt ook voor een groot deel af van de outfit die je draagt. Als je in de winter een oversized trui draagt, valt die trendy armband niet zo op. Met een ketting of mooie oorbellen maak je dan een veel groter statement. Pas je sieraden dan ook zeker aan op wat je draagt. Zo weet je zeker dat ze opvallen en de juiste accenten leggen.

Voor sommige dames is deze keuze ook heel persoonlijk. Zo zijn er dames die nooit een ketting of een armband dragen, maar wel aan elke vinger een ring dragen of oorbellen in allerlei verschillende soorten en maten hebben.

Met dit in je achterhoofd is het makkelijker om de juiste sieraden te kiezen. Ook als je deze cadeau wilt doen.

Houd rekening met de gelegenheid

Ben je op zoek naar de perfecte sieraden voor een avondje uit, een festivalbezoekje of misschien wel gewoon voor naar het werk of school? Dan weet je ook dat elke situatie weer om andere sieraden vraagt. Zo mag je tijdens een etentje best wel uitpakken met je sieraden. Naar school of het werk kies je liever voor wat subtielere sieraden. Het is dan ook slim om verschillende sieraden in huis te hebben. Zo pas je deze altijd perfect op de gelegenheid aan.

Eigen lichaamslengte

Ben je heel lang of juist kleiner dan gemiddeld? Dan is het ook slim om hier rekening mee te houden. Als je erg klein en smal bent, zullen grove en grote sieraden vaak minder mooi vallen. Als je lang bent, kun je juist met langere sieraden optisch voor extra lengte zorgen. Daarom is het slim om hier rekening mee te houden, zodat je de maat van je sieraden hierop aan kunt passen.

Heb je een grovere bouw? Dan komen bredere sieraden ook mooier tot hun recht. Ben je juist smal gebouwd? Kies dan voor smalle en gedetailleerde sieraden.

Wat wil je precies uitstralen?

Bedenk goed wat je precies wilt uitstralen. Vind je het fijn om op te vallen of juist helemaal niet? Ga je voor een formele of juist casual look? Wil je extra kleur toevoegen aan je outfit? Jouw persoonlijkheid tonen? Dit zijn allemaal dingen die je mee kunt nemen in jouw zoektocht naar het perfecte sieraad.