De laatste jaren zien we steeds vaker mensen voor bamboe kiezen. Bamboe is een veelzijdig materiaal, net als hout. Het kan gebruikt worden voor de aanleg van vloeren, een keuken, meubels of zelfs voor de bouw van kozijnen. Maar wat maakt bamboe een goed materiaal? Hieronder geven we verschillende redenen waarom het een goed idee is om voor bamboe te kiezen. Zeker wanneer je graag duurzamer wilt gaan leven, is bamboe een zeer goede keuze.

De eigenschappen van bamboe

Bamboe heeft veel positieve eigenschappen en het is eigenlijk raar dat de meeste mensen hier nog niet van af weten. Dit is waarschijnlijk ook de reden dat veel mensen vaak voor houten kozijnen of kozijnen van kunststof kiezen. Het grote voordeel aan bamboe is dat het voordelig in aanschaf is en ook nog eens jaren mee gaat. Bamboe is erg duurzaam, omdat het ontzettend snel groeit en dus een lange levensduur heeft. Binnen een dag kan een bamboe plant wel een meter groeien.

Ondanks dat een bamboe plant snel groeit, beschikt massief bamboe over veel veel vezels wat veel voordelen oplevert. Zo is bamboe als materiaal slijtvast, heeft het weinig onderhoud nodig en heeft het brandvertragende eigenschappen.

Onderhoud bamboe kozijnen

Het grote voordeel aan bamboe is dat onderhoudsarm is. Bij houten kozijnen zal je regelmatig onderhoud moeten plegen, maar dat is gelukkig bij bamboe kozijnen niet het geval. Dit is een van de redenen waarom we steeds meer mensen voor bamboe kozijnen zien kiezen.

Tot slot is bamboe relatief goedkoop in aanschaf, zeker in vergelijking met hout en kunststof. De kosten voor de aanleg van een bamboe kozijn zal ongeveer hetzelfde zijn als de kosten die gemoeid zijn met de aanleg van een houten of kunststof kozijn. Zorg ervoor dat je altijd voor bamboe kiest dat FSC® gecertificeerd is.