Nieuw huis, nieuwe vloer: zo pak je het aan!

0
539
vloer
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recent verhuisd of staat er binnenkort een verhuizing op de planning? Bij een verhuizing komt veel om de hoek kijken. Gaan jullie veel verbouwen om het huis naar smaak te maken of trekken jullie er zo in? We snappen dat er een hoop op jullie af komt en dat dit ook de nodige stress met zich meebrengt. Maar geen zorgen, in deze blogpost helpen we je met het uitzoeken van een nieuwe vloer! Een nieuwe vloer uitzoeken, doe je niet zomaar. Met de juiste vloer kun je je interieur écht karakter geven en wordt je huis hét droomhuis waar je al zolang naar uitkeek.

Houd rekening met je interieur

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe vloer zul je erachter komen dat er veel knopen zijn die doorgehakt moeten worden. Het is goed om van tevoren rekening te houden met een aantal dingen. Ten eerste is het goed om te kijken naar de rest van het interieur. Gaan jullie voor een volledig nieuw interieur of verhuizen jullie (een deel van de) inboedel mee? Het is goed om de rest van je inboedel in je achterhoofd te houden bij het uitzoeken van een nieuwe vloer. Je zou voor wat inspiratie eens op de website https://floorlife.nl/ kunnen kijken. Hier hebben ze een ruim aanbod aan verschillende typen vloeren. Zo kun je er terecht voor laminaat, vinyl, PVC en tapijt.

Bekijk wat belangrijk is voor de vloer bij jou thuis

Verder is het goed om naast het uiterlijk ook te kijken naar de functionaliteit van de vloer. Een vloer moet het liefst een beetje duurzaam zijn en verder ook afgestemd op je wensen. Zo zijn er vloeren verkrijgbaar die veel onderhoud nodig hebben én vloeren die zeer onderhoudsvriendelijk zijn. Daarnaast zijn er vloeren die zorgen voor een betere akoestiek in de ruimte, dit is bijvoorbeeld erg handig bij grotere ruimtes. Tot slot kun je kiezen voor vloeren die waterbestendig of bijvoorbeeld kraswerend zijn.

Voor elk budget een geschikte vloer

Niet te vergeten natuurlijk; wat is het budget voor de vloer? Het is goed om hier van tevoren over na te denken zodat je uitsluitend zoekt in die categorie vloeren. Het zou enorm balen zijn als je een droomvloer tegenkomt die niet te betalen is. Gelukkig is er tegenwoordig veel mogelijk! Zo kun je prima een houten vloer nabootsen met een ander materiaal die nauwelijks van écht hout te onderscheiden is. Zo is er voor iedereen en voor elk budget iets moois te vinden!

Laat je adviseren

Wil je meer weten? Dan kun je je kunnen laten adviseren door experts of bekijk meer op de website. De experts kunnen helpen om advies te geven op basis van de samenstelling van je gezin, de grootte van de ruimte en het lichtinval. Allemaal zaken om in je achterhoofd te houden bij het uitzoeken van je nieuwe vloer.