Lifestyle

Netflix & Chill.

Geschreven door admin

Ja daar is hij dan de omstreden term ‘Netflix & Chill’ Ik ben misschien oud en het is wellicht iets van een andere generatie. Maar onlangs las ik ergens dat Albert Heijn deze term gebruikte om een recept met ah producten te promoten in hun Allerhande Magazine. Wat AH niet wist was dat de term ‘Netflix & Chill’ iets heel anders betekende dan dat de term in de eerste plaats doet denken.

 

Dit wist AH blijkbaar niet, en hebben ze nadat iemand ze hiervan op de hoogte stelde, zich direct via hun Social Media accounts verontschuldigd voor dit foutje. Echter wist ik dit ook niet en verbaasde mij dit een beetje.

 

Waarom verbaasde mij dit? Niet omdat ik wel begreep wat er nu bedoeld werd met Netflix & Chill. Wat dus voor veel mensen tegenwoordig betekent een avondje de lakens met elkaar delen. Dat vond ik grappig en kon ik makkelijk inzien waarom dit hiervoor werd gebruikt.

 

Wat ik echter niet begrijp is waarom een dergelijke term wordt gebruikt. En het daardoor dus de originele bedoeling wegneemt. Want hoe zeg ik nu dat ik een avondje ga Netflixen & Chillen wanneer ik dat ook echt ga doen? Volg je me nog? 😉

 

Omdat ik van mening ben dat je deze term gewoon nog veilig moet kunnen gebruiken zonder dat we over sex praten. Presenteer ik u dit artikel over Netflix & Chill op de klassieke manier.

Wat heb je nodig voor een avond Netflix & Chill?

 

Netflix is niet meer weg te denken uit onze moderne lifestyle. En omdat we het nu over de originele bedoeling van de term hebben, gaan we kijken wat je nu precies nodig hebt om een avond gezellig naar je favoriete series te kijken vanaf de bank of lekker in bed 😉

Smart TV.

 

Omdat er toch echt duidelijk chillen achter staat. Noem ik expres geen tablet, laptop of telefoon. Want hoewel je op veel apparaten Netflix kunt kijken. Is dit niet allemaal even chill. Netflix kijkt toch het prettigst op een grote TV. Het liefst een Smart TV, omdat je dan in de meeste gevallen ook al de Netflix app hebt. En dus niet hoeft te streamen.

Netflix abonnement.

 

Naast een device waar je je favoriete film en series op kunt kijken heb je ook een Netflix abonnement nodig. Anders wordt een avondje Netflix & Chill helemaal niets. Via www.netflix.com kun je binnen enkele minuten een abonnement afsluiten, afhankelijk van het type abonnement dat je neemt betaal je tussen de 7,99 en de 14,99 per maand en kun je elke maand je Netflix abonnement opzeggen.

 

In feite zijn er er nu en heb je alles om relax te kunnen Netflixen. Er zijn uitzonderingen waarin je Netflix op een andere manier zult moeten gebruiken.

Ik heb geen Smart TV, wat nu?

Chromecast of Apple TV.

 

Wanneer je geen Smart TV hebt dan is er niets aan de hand, je kunt nog steeds Netflixen. Alleen heb je nu een extra apparaat nodig zoals de Chromecast van Google, of Apple TV. Deze apparaten sluit je via een HDMI kabel aan je televisie, en kun je vervolgens vanaf je mobiele telefoon, iPad of andere tablet met de gratis Netflix app je series of films streamen naar deze apparaten.

 

Zoals je leest, hoef je geen geleerde te zijn om een avond je te kunnen Netflixen en Chillen. Je hebt alleen nodig een TV, met voorkeur voor een Smart TV. Anders heb je nodig een Chromecast (€ 39,-) Of Apple TV en een Tablet, of telefoon om vanaf te streamen.

 

Mocht je geen Smart TV hebben, dan kun je die natuurlijk direct online bestellen. Dit is niet direct de goedkoopste manier. Zelfs niet wanneer je een kortingscode voor bij bijvoorbeeld de Wehkamp of de Media Markt weet te vinden.

 

Online bestellen met voordeel.

 

De goedkoopste manier is om de Chromecast van Google te bestellen. Dit apparaat kost zo,n € 39,- en kun je ook snel en eenvoudig online bestellen bij een van de eerder genoemde elektronica speciaalzaken. Vervolgens kun je met je Netflix abonnement en de gratis Netflix app naar de Chromecast streamen en is je avond je Netflixen & Chill compleet.

 

De donkere en koude maanden zijn weer aangebroken en dat betekent dat er veel mensen gaan Netflixen & Chillen. Wil jij je hier ook aan gaan wagen, maar heb je nog niet alle tools in huis om dit zoals hierboven beschreven staat voor elkaar te krijgen. Schaf dan een van de apparaten zoals de Chromecast of een Apple TV met korting aan. Kijk daarvoor bij een kortingscode specialist zoals bij bespaardeals.