Je kent ze wel, de moestuintjes van de Albert Heijn. Ze waren een enorme hit bij heel Nederland. Kinderen stonden buiten te roepen, en ouders vochten bijna om een extra moestuintje. Doordat het zo’n hit geworden is heb ik besloten om over mijn moestuin ook maar een blog te schrijven. Heel erg veel lees plezier toegewenst!

Waarom een moestuin?

Een fruittuintje of moestuin kan natuurlijk niet ontbreken in iedereen z’n tuin. Wat zeg nou zelf, wat is er lekkerder dan eigen geteelde groente of fruit? Een moestuin bestaat uit een groot gedeelte groente of fruit planten of bomen. Naast dat het heerlijk is om te genieten van een eigen geteelde appel staat de meeste bomen en planten ook nog eens mooi in bloei! Hierdoor heeft het al snel een mooie sierwaarde in uw tuin.

Welke bomen of planten horen er thuis in een moestuin?

Welke bomen of planten jij in je tuin wilt hebben ligt maar net aan de ruimte en je smaak. Als je niet van appels houdt is het niet slim om een appelboom neer te zetten. Verder is het ook belangrijk dat je de ruimte ervoor hebt. Vaak kun je aardbeienplanten welk kwijt maar een hele boom is soms erg lastig. Verder is het ook mogelijk om exotische bomen of planten in je tuin te nemen, let er wel op dat ze vaak meer zonlicht nodig hebben dan dat wij hier in Nederland hebben. Het is ook leuk om een kruidentuintje te beginnen. Als je bijvoorbeeld geen zin hebt om heel veel groente en fruit te hebben. Kruiden kun je namelijk altijd gebruiken en zou je ook nog kunnen doorverkopen.

Wat voor soort moestuin kies je?

Als je een moestuin wilt beginnen is het ook belangrijk om te kiezen wat voor soort moestuin je zou willen. Wil je bijvoorbeeld een gewone moestuin in je tuin of ben je opzoek naar een moestuinbak. Het voordeel van een moestuin is dat je meer groente en fruit hebt dan in een moestuinbak. Het kost alleen heel erg veel ruimte.

Waar moet je op letten?

Als je een gewone moestuin begint zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Elk jaar moet je opnieuw de grond bewerken. Wat dat inhoudt is dat je begint met het oude grond opnieuw te verbeteren. Dit kan door mest maar kan ook door de grond extra voeding te geven. Daarnaast moet je continu blijven vechten tegen onkruid. Onkruid blijft terug komen en kan je mooie moestuin helemaal vernietigen. Ook is het belangrijk dat je de perfecte bemesting geeft en dat je zaai en oogst schema’s bij houdt.

Waar koop ik mijn moestuinproducten?

Ik vind persoonlijk kwaliteit en levering erg belangrijk. Daarom koop ik altijd al mijn moestuin producten bij tuinplant.nl. Tuinplant.nl is een groot bedrijf dat veel verschillende soorten bomen en planten heeft. Ook zijn ze erg gespecialiseerd in moestuin planten en bomen.

Ik hoop dat je wat gehad hebt aan mijn nieuwe blog over moestuinen, als je nog vragen hebt mag je mij altijd een bericht doen of een reactie hieronder plaatsen. Veel moestuin plezier!