Styling Trends

Modetrends voor mannen winter 2016

Terwijl de meeste Nederlanders nog van hun vakantie genieten, komen bij de kledingzaken en webshops de nieuwe wintercollecties alweer binnen. Hoogste tijd dus om ons te verdiepen in de modetrends voor aankomende winter. Italiaanse modeontwerpers staan bekend om de topkwaliteit en stijlvolle uitstraling van hun ontwerpen, vandaar dat we Style Italy om advies hebben gevraagd voor de beste modetrends voor mannen.

Pantalons

De pantalon is dit seizoen niet weg te denken, en dan geldt ook nog: hoe wijder hoe beter. We zagen het deze zomer al veelvoudig terug komen bij de dames. Maar ook voor mannen zet deze trend door. Wijde pantalons zijn tegenwoordig wat korter dan voorheen, waardoor de schoenen goed zichtbaar zijn. Qua schoenen mogen er sneakers onder, maar ook nette schoenen en opvallende sokken zie je veel. Het motief van de pantalons kunnen alle kanten op deze winter. Van ruitjes tot streepjes naar retro designs, alles kan en mag met elkaar gecombineerd worden.

Trenchcoats

De trenchcoat zagen we vorig jaar al bij menig man, maar ook dit jaar is hij niet weg te denken in het straatbeeld. Vorige winter zagen we vooral de extra lange variant, terwijl we deze winter ook de kortere jasjes gaan zien. Daarnaast blijft hij ook in verschillende vrolijke kleuren verschijnen.

Geel

De kleur geel is een kleur waar je niet omheen kunt deze herfst en winter. Met name de ietwat donkerdere gele herfstkleur zie je veel. Deze kleur is goed te combineren met zwart, donkerblauw, groen en leer. Hij past dus thuis in het rijtje aardse tinten en hij wekt exotische gevoelens op. Durf deze kleur te dragen!

Modern Seventies

Een trend die je vorig jaar al veel zag, maar ook dit jaar weer de catwalks domineert. Aspecten uit de jaren zeventig komen wederom terug in de mannenmode voor aankomende winter. Denk hierbij aan vrolijke printjes, wijde kledingstukken en seventies stoffen zoals fluweel. Laat je als man zijnde weer helemaal onderdompelen in deze jaren zeventig stijl.

 Ben jij klaar voor deze winter? Neem deze trends mee tijdens het doen van je aankopen en dan loop je er deze winter – zonder twijfel – hip en trendy bij!