Design en lifestyle

De moderne woonkamer inrichting is in uw huiskamer natuurlijk anders dan de inrichting die uw ouders hadden. Want ook wanneer u de modern interieur voorbeelden van folders volgt of van een website zoals woonprettig.nl  een leuk ontwerp download, en dat gebruikt, zullen de resultaten sterk van elkaar verschillen.

Verschillende moderne ontwerpen.

Het zijn niet alleen de smaken die zullen zorgen voor die verschillen, ook voor leveranciers geldt dat ze maar een beperkte opslagruimte hebben en daarom zijn de voorraden altijd beperkt. Maar ook de uitgangspunten, de kale ruimtes die moeten worden ingericht zullen op details verschillend zijn.

Wanneer u besloten hebt een huiskamer opnieuw in te richten kunt u het beste beginnen de vloer, het plafond en de muren te strippen van alle versierselen, als behang, tegels et cetera, maar ook stekkers, stopcontacten en de fittingen van de lampen. Wel even de stroom uitschakelen.

Daarna moet u de ruimte goed bekijken, met een pak blanco vellen papier en een potlood in uw handen. Bedenk wat u wilt gaan doen met gedeeltes van de ruimte.

De raamwand naar de tuin kan bijvoorbeeld een van de wanden voor de eethoek worden, met de huiskamer bij de andere kant van de kamer.

Maar een modern ontwerp leent zich ook voor alternatieve plaatsing van de meubels en accessoires. Zet de eettafel eens bij het raam aam de straatkant. Dan zullen de banken en fauteuils op de achtertuin uitkijken. Dat wil zeggen dat u bij het lezen van een boek niet steeds gestoord wordt door wandelende buren.

Een paar tips om uw inrichting modern te houden.

Er zijn een paar punten waar u als ontwerper naar moet kijken voor het inrichten van de huiskamer. Veel licht en veel lucht zijn belangrijker dan veel meubels. Vooral in de voorkamer is het belangrijk te kiezen voor een licht gekleurde, stevig zithoek die past bij de kleuren van de ramen, gordijnen en het behang.

Bloemen en planten zijn weer in. U kunt altijd een plantenhoek bedenken aan de kant van het huis waar u het meeste zon hebt. Probeer ook het terras aan te sluiten bij de huiskamer. Een bakstenen wand in de huiskamer die doorloopt naar de tuin zorgt niet alleen voor een open terras, u zit ook bijna buiten wanneer u aan het eten bent.

Zorg voor veel frisse lucht en licht, niet alleen natuurlijk licht maar ook een goede en vooral rustige elektrische verlichting. Laat ook de verlichting doorlopen in de tuin, zorg voor terrasverwarming en ga ook eens gewoon buiten eten.