Het is niet altijd even gemakkelijk om te kiezen tussen een modern ingerichte woning, of juist een woning met een klassiek interieur. Denk bijvoorbeeld aan de combinatie van hele moderne meubels met een aantal erfstukken van je ouders of andere familieleden. Het is zonde om deze erfstukken buiten je interieur te moeten laten, omdat je momenteel voor moderne meubels gekozen hebt. Gelukkig zijn er verschillende manieren om een woning een modern interieur te geven met een klassiek tintje. In dit artikel geven we je tips, die je hierbij kunnen helpen! Bovenal is het belangrijk om het contrast tussen stijlen niet te groot te maken. Dit kan een interieur rommelig maken, wat je wilt voorkomen.

Laat stijlen soepel in elkaar overlopen

Er zijn verschillende manieren om klassieke elementen aan een modern interieur toe te voegen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de verschillende stijlen soepel in elkaar over te laten lopen. Neem moderne elementen, die gecombineerd worden met een landelijk interieur. Vanuit de landelijk ingerichte delen van je woning, kun je vervolgens overgaan op een klassiek interieur. Het gat tussen een klassiek interieur en een landelijk ingerichte ruimte is vaak minder groot, dan het verschil tussen modern en klassiek. Zo kun je klassieke elementen op een onopvallende wijze in je interieur verwerken.

Gebruik je klassieke voorwerpen als eyecatchers

Naast een soepele overgang van een modern interieur naar een klassiek interieur, zou je ook voor het gebruik van klassieke elementen als eyecatchers kunnen kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een prachtig oud klokje, welke je geërfd hebt! Zo’n klokje komt vaak goed tot z’n recht in een mooie kast, die je tegen een kale wand kunt plaatsen. Zelfs als deze kast heel modern is, hoeft het klokje niet af te doen aan de stijl hiervan. Integendeel! Het klokje kan de aandacht afleiden van de kale muur, van een rommelige boekenkast, enzovoorts.