Modern wonen staat in het kader van duurzaamheid en comfort. Slimme energie uit zonnepanelen en goed geïsoleerde woning met een zuinig ventilatiesysteem. Eneco is een van de energieleveranciers dat inspeelt op deze trend. Men wil bezuinigen en zo goedkoop mogelijk energie. Toon is de slimme thermostaat van Eneco, waarmee je op een tablet inzichtelijk hebt wat jouw verbruik is. Ook andere energieleveranciers volgen deze trend op en kunnen een dergelijke slimme thermostaat verzorgen. Andere moderne woonhulpmiddelen zijn als volgt.

Led lampen in huis

Verlichting in huis zorgt voor een kostenpost. Met led lampen kan je op energiekosten besparen. De aanschafkosten van led liggen hoger dan licht uit reguliere lampen. Het voordeel is de lange levensduur van led en de lage verbruikskosten. Vele gezinnen gebruiken nog gloeilampen of halogeenlampen. Inmiddels is de gloeilamp en de halogeenlamp uit productie gehaald. De halogeenlamp is in beperkte mate uit productie gehaald. Eind 2018 zal ook halogeen verlichting volledig uit productie zijn gehaald. Uitsluitend bestaande winkelvoorraden mogen nog verkocht worden. Deze regel geldt voor de Nederland en de gehele Europese Unie. De EU wilt hiermee duurzaamheid stimuleren. Modern verlichting uit led lampen is het duurzame alternatief. Hiernaast kan er ook gekozen worden voor een spaarlamp. Nadeel van een spaarlamp is dat het moet opwarmen, voordat het op volle sterke kan branden. Tevens zorgt led voor een mooie moderne kleur licht. Een moderne woning voorzien van led strips is een trend. Bijv. led verlichting tegen het plafond in de woonkamer of keuken.

Elektrische gordijnen en zonwering

Net zoals energie nu bedient kan worden vanaf een tablet of middels een applicatie op een smartphone, kan je ook zonwering of gordijnen bedienen met behulp van een mobile device. Elektrische bedienbare gordijnen en zonwering zorgt voor meer gemak in huis. Als de gordijnen en zonwering elektrisch is, kan je relatief eenvoudig de bediening koppelen vanuit een applicatie op een mobile device.

Vloerverwarming in huis

Uit geen enkele moderne woning mag vloerverwarming ontbreken. Achteraf inbouwen van vloerverwarming zorgt voor een grote kostenpost, aangezien de vloer eruit moet. Ben je van plan een nieuwe vloer te nemen? Dan is vloerverwarming het overwegen waard.

Quooker

Als je geen geduld hebt koop je een Quooker. In feite zelfstandige kraan, bestaande uit boiler. In de boiler zit water, welk op een constant temperatuur wordt gehouden van circa 110 graden. Snel eenvoudig thee zetten, pasta of groentes koken kan met een dergelijk keukenhulpmiddel. Een Quooker heb je al vanaf z’n 1500 euro. De omvang van het waterreservoir (boiler) bepaald hoeveel liter water je direct kunt gebruiken. Naast aanschaf- en installatiekosten zullen de verbruikskosten hoger liggen, aangezien water steeds op kokende temperatuur staat.