Keuken

Moderne keuken

Geschreven door admin

Met een moderne keuken bedoelen we een keuken die in een strakke, moderne stijl is vormgegeven. Deze vormgeving gaat in een moderne keuken hand in hand met techniek. Alle elementen zijn goed bereikbaar, er is voldoende ruimte om gerechten te bereiden, vaak is keukenapparatuur afgestemd op de strakke vormgeving en, zeker niet onbelangrijk, de keuken is door de strakke lijnen zeer makkelijk in onderhoud. Hygiëne is immers van wezenlijk belang in de keuken. Hoekjes waar je lastig bij kunt of moeilijk te reinigen oppervlakken zijn dus uit den boze. En in een modern design vind je weinig van dit soort hoekjes en oppervlakken. Bent u zoek naar meer inspiratie? Bekijk dan de website huisinspiratie.nl

 

Moderne vormgeven

 

De modern vormgegeven keukens hebben onder andere met elkaar gemeen dat veel kleuren worden gecombineerd. Zo worden wengé en andere donkere kleuren gemengd met zeer lichte kleuren tegen wit aan. Ook wordt er eindeloos gecombineerd met materialen. Houten keukenstoelen die niet helemaal van hout maar ook deels van metaal zijn. Dezelfde combinatie vindt plaats bij onder meer keukenfronten. Vooral roestvrijstaal is een vaak terugkerende metaalsoort, evenals glas. Houten deurtjes met mat glas genieten bij de keukenontwerpers grote populariteit. Keukengerei en kruidenpotjes mogen weer zichtbaar zijn.

 

Was het een tijd geleden mode dat elk potje of pannetje achter een rechte wand van deuren verdween, tegenwoordig mogen de keukenbenodigdheden gezien worden. De zichtbare details geven de keuken een persoonlijk karakter. Misschien kies je voor een open opbergsysteem voor de borden of een ophangrek voor het kookgerei. Ook een keukeninterieur met een strak, sober design krijgt door dergelijke elementen meer uitstraling.

 

Modulekeuken

Veel moderne keukens zijn zogenaamde modulekeukens. Voordeel van de modulekeuken is dat je de verschillende onderdelen van de keuken eens in de zoveel tijd kunt verplaatsen. Wanneer je de huidige opstelling zat bent, bij een verbouwing van het huis of wanneer je de keuken uitbreidt of juist inkrimpt. Met een gewijzigde opstelling van de diverse modules creëer je een compleet andere keuken.

Zeker wanneer je van verandering houdt is een dergelijke keuken een aanrader. De enige aspecten waar je bij de modulekeuken aan gebonden bent zijn de plaats van de water- en gasaansluiting en in beperkte mate elektriciteitsaansluiting.