Minimale eisen voor het onderdak van een paard

0
387
Design en lifestyle

Heb je altijd al gedroomd van een eigen paard? In dat geval kan het slim zijn om eens te kijken, of je onderdak aan je paard kunt bieden. Mocht dit bij je eigen woning niet het geval zijn, dan zou je het paard op een manege kunnen laten staan. Op een manege heeft het dier alle ruimte om op stal te staan, in de bak of wei te rennen, enzovoorts. Paarden zijn ontzettend grote dieren, waardoor zij voldoende ruimte moeten hebben om zich te kunnen bewegen. Daarbij is het bij paarden belangrijk om zeker eens per dag met het dier te rijden.

 

Zorg voor een ruime stal en wei

Om te bepalen of je een paard aan huis kunt houden, is het belangrijk om naar de beschikbare ruimte te kijken. Zorg dat het dier voldoende ruimte in de stal heeft. Dat wil zeggen dat het dier zich moet kunnen bewegen, moet kunnen liggen, enzovoorts. Daarbij is het een groot voordeel, wanneer je een wei bij huis hebt. Zo kan je paard in de zomermaanden lekker buiten rennen en hoeft deze niet altijd op stal te staan. De wei kun je in verschillende vakken verdelen. Zo heeft het paard altijd een vak met vers gras.

 

De juiste paardenbenodigdheden kopen voor je dier

Wanneer je voldoende ruimte hebt voor je paard, is het enkel nog zaak om de juiste paardenbenodigdheden in huis te halen. Denk bijvoorbeeld aan een deken, die het paard beschermt tegen de kou, tegen regen en tegen vliegen. Ook een zadel en halster mogen natuurlijk niet ontbreken, als je dagelijks met het paard wilt rijden. Zorg niet alleen voor de spullen voor je paard, maar ook voor je eigen outfit. Normale sportkleding is bepaald niet geschikt voor het berijden van een paard. Welke spullen heb jij al gekocht?