Styling

Mijn interieur versieren met tegelstickers en raamfolie

Geschreven door admin

Tijdens het aankomende weekend heb ik me voorgenomen om de wandtegels van de woonkamer te gaan versieren. Alleen weet ik nog niet op welke manier. Daarom richt ik me tot het Internet om inspiratie op te doen. Hier trof ik tegelstickers aan die uitermate geschikt zijn om vast te hechten aan tegels. Wist je trouwens dat deze stickers waterafstotend zijn? Verder beschikken ze over de mogelijkheid om gemakkelijk van de wand af te halen, aangezien ze statisch zijn.

Nu realiseer ik me pas dat tegelstickers nog niet zo lang bestaan. Uit verschillende bronnen lees ik dat ze pas medio vorige eeuw in Nederland geïntroduceerd zijn. Het effect was toen vrijzinnig, maar de kwaliteit bleef helaas achter. De stickers bleven helaas niet lang plakken. Weet je wat trouwens ironisch is? Tegenwoordig worden namelijk tegel stickers verkocht met deze vintage look. In de loop der tijd is er wel veel progressie gemaakt.

Stickers kleven prima op de tegels

Anders dan tientallen jaren geleden wordt vandaag de dag tegelstickers verkocht die wel lange tijd zonder zorgen aan de wand blijven hangen. De folie kleeft namelijk vanuit zichzelf en de afbeelding is zichtbaar op een hoge resolutie. Het is trouwens vrij eenvoudig om de tegels weer geheel blanco te maken. De stickers kunnen namelijk zonder veel moeite eraf gehaald worden, en de wand blijft niet achter met een vervelende plak laag.

Na een speurtocht langs verschillende aanbieders op het Internet viel me de grote variatie op. Er is namelijk keuze uit tegelstickers met een Midden-Oosten sfeer tot aan stickers met een dieren print.

Raamfolie gebruiken voor verschillende toepassingen

Niet alleen met stickers ga ik dit weekend mijn interieur aanpassen, maar ook met raamfolie. Zoals je wellicht wel weet zijn er vele verschillende soorten. Van zelfklevende tot aan statische raamfolie. De eerste variant wordt aan het raam bevestigd met een lijm laag. Bij de laatste variant wordt de hechting aan het raam tot stand gebracht met een statische reactie. Voordat ik een bestelling plaats dien ik eerst de afmetingen van het raam op te meten. De breedte van de folie is veelal standaard, alleen de lengte kan verschillen. De voornaamste reden voor mij om folie te hanteren is om minder inkijk te creëren van mijn buren.Raamfolie 4

Je hoeft de raamfolie niet alleen te gebruiken het zicht van passerende buurtbewoners tegen te gaan. Je kunt naast het creëren van een betere persoonlijke levenssfeer ook kiezen voor folie die vervelende zonnestralen tegengaat. Het kan aan een kant van het huis tijdens de zomer soms vervelend warm zijn. Laat zich hier nu net de studeer –of werkkamer bevinden. Dan is het aan te bevelen om hier zonwerende folie te plaatsen. Draai je nachtdiensten en dien je gedurende de dag te slapen? Dan kun je kiezen voor verduisteringsfolie die zonlicht naar de slaapkamer blokkeert.

Er zijn trouwens meerdere drijfveren voor het bevestigen van folie aan glas, zoals van het merk Aslan. Vorm jezelf bijvoorbeeld een voorstelling van promotionele uitingen of folie die het stuk laten gaan van glas tegenhoudt.