Meubel- en lichttrends voor het komende seizoen

0
864
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Verlichting is sfeerbepalend in een ruimte. Zomaar een paar lampen ophangen of neerzetten geeft vaak niet het gewenste resultaat. Waar de ene lamp in een ruimte het perfecte sfeertje schept, kan het in een andere ruimte totaal geen effect hebben. Een verlichtingsplan kan hierin een oplossing zijn.

Maak een plattegrond (op schaal) van de ruimte waarin je de verlichting wilt aanpassen en teken de meubels erin. Vergeet niet de deuren, ramen en schilderijen te tekenen, maak het zo compleet mogelijk.

Bedenk waar welke lichtbron moet komen. Zit je vaak in een bepaald hoekje te lezen? Teken daar dan een cirkel zodat je weet dat daar een lamp moet komen. Doe dat ook bij plaatsen waar je relaxed, kookt, werkt of achter de computer zit. Maak kleine en grote cirkels als je meer of minder licht nodig hebt. Schrijf in de cirkel of naast de tekening welk licht er nodig is. Groot basislicht omdat het overzicht moet bieden, een spotje voor dat bijzondere schilderij of klein en gericht omdat je daar graag zit te lezen.

Als je alles hebt ingetekend krijg je een goed beeld hoeveel lampen je nodig hebt en met welke functie die moeten zijn. Nu kan je gaan nadenken wat voor soort lamp je wilt hebben. Een moderne booglamp, een imposante kroonluchter of juist een bijzondere tafellamp. Doe ideeën op in interieurbladen en in woonwinkels. Een plafonnière of een hanglamp is heel functioneel als basisverlichting, terwijl booglampen en tafellampen het goed doen als sfeerverlichting. De sterkte van de lamp speelt hier ook een rol in. Schrijf je wensen of plak foto’s bij de lichtbronnen in de verlichtingsplan en ga daarmee op stap om de passende lampen te vinden.

Twijfel je? Steek je licht op bij een speciaalzaak in verlichting en neem je verlichtingsplan mee om het te bespreken. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je opzoek bent naar nieuwe meubels, omdat je daar aan toe bent of omdat je gaat verhuizen. Je wilt natuurlijk de mooiste meubels in je nieuwe huis en dit wil je niet overhaast beslissen. Het kan zo zijn dat je wel al wat meubels nodig hebt maar nog niet tevreden bent met de meubels die je gezien hebt, je kunt dan gebruik maken van Moving-in meubelverhuur. Bij dit bedrijf kun je bijvoorbeeld tijdelijk meubels huren, tot het moment dat je de ideale meubels gevonden hebt!