Meubeltechniek is een nogal ruim en breed begrip. Er zijn veel verschillende onderdelen die meubels goed laten functioneren en deze onderdelen kunnen allemaal onder meubeltechniek vallen. Hieronder een paar van de meest gebruikte onderdelen.

Scharnieren

Waar we veel gebruik van maken in onze meubels zijn scharnieren van Ijzerwarenwinkel.org. Een scharnier is vaak een essentieel onderdeel dat nodig is om iets te laten bewegen zoals een deur van een kast of een binnendeur. Ook kan het gebruikt worden in banken of stoelen die opklapfuncties hebben. Scharnieren zijn over het algemeen afgestemd op het type meubel zodat het scharnier mooi weg te werken is en niet direct zichtbaar.

Ladegeleiders

Om laden goed en soepel te laten functioneren maken we gebruik van ladegeleiders. Deze geleiders worden vastgeschroefd aan de binnenkant van een kast en door een rol systeem kan de lade soepel over en weer over de ladegeleider bewegen.

Handgrepen

Handgrepen zijn verkrijgbaar in zeer veel verschillende soorten, designs en kleuren. Een handgreep kan net dat beetje extra geven aan een deur of kast om hem echt tot leven te brengen en hem in je interieur te integreren.

Onder handgrepen valt eigenlijk alles waarmee je een lade, deur of kast kunt openen. Zo heb je bijvoorbeeld inlaatgrepen, komgrepen, booggrepen en nog vele anderen. Deze variëren van een klassiek uiterlijk tot een strak en modern uiterlijk.

Verlichting

Verlichting valt in veel gevallen ook onder meubeltechniek. Veel meubels hebben een licht of verschillende lichten nodig om hem goed tot zijn recht te laten komen. Denk hierbij aan spotjes in de keuken of ingebouwde lampen. Verlichting kan in verschillende meubels ingebouwd worden en de laatste jaren is het gebruik van LED-verlichting behoorlijk gestegen. Led verlichting of led strips kunnen op veel plaatsen gebruikt worden en door een kleur te gebruiken kan je je interieur er een leuk karakter mee geven.