Hoe kunnen meubels voor meer sfeer zorgen in je huis?

0
566
Design en lifestyle

Om je thuis te kunnen voelen in een huis, is het belangrijk dat er sfeer ontstaat. Die sfeer kun je maken door een passende inrichting te verzorgen. Dat doe je bijvoorbeeld door leuke, passende meubels in de ruimten te plaatsen. Of aan een eettafel van Interieurvannu. Maar wat zijn nu eigenlijk precies leuke en passende meubels?

Zorg voor een doorlopende stijl

Het meest voorkomende probleem in huizen waar geen sfeer aanwezig is, is het feit dat de inrichting een allegaartje is. Veel mensen kopen maar wat aan waardoor de hele woning met impulsaankopen aan elkaar hangt. Ze zien een leuk kastje en kopen dat, zonder eerst te bedenken wat voor kastje ze eigenlijk precies nodig hebben en wat voor kastje überhaupt leuk zou kunnen staan.

Je kunt dit proces het beste omdraaien. Bedenk eerst eens wat je huidige probleem is. Wat wil je opruimen waar je nu geen ruimte voor hebt? Wat voor kast zou daar handig voor zijn? Wil je een verticale kast of een horizontale? Een staande kast of een hangende kast? En wat voor kleur meubel wil je? Wil je een houtprint of een gelakte kast? En ga zo maar door; het is heel belangrijk dat deze stijl in overeenstemming is met de andere meubels – alleen zo krijg je een doorlopende stijl.