Een professionele uitstraling door middel van gegraveerde metalen labels. Ja echt je kunt het thuis ook. Je hebt het vast wel eens gezien: metalen labels die bevestigd zijn aan deuren. Niet alleen op professioneel gebied, zoals in bedrijfsgebouwen, kun je deze labels  toepassen, maar ook als particulier kun je deze metalen labels gebruiken. Zo kun je in je huis duidelijk maken waar een kamer voor wordt gebruik. Deze metalen labels kun je dan helemaal voorzien van je eigen design bijvoorbeeld. In dit blog leggen we het uit welke soorten metalen labels er verkrijgbaar zijn en welke jij zou kunnen kiezen.

Labels in diverse materialen

Je hebt de keuze uit verschillende soorten labels die gemaakt zijn van verschillende materialen. Een van de meest populaire materialen waarvoor wordt gekozen is aluminium. Dit materiaal is stevig en duurzaam en daarnaast blijft het ook goed bevestigd, omdat het licht materiaal is. Aluminium heeft ook een mooie uitstraling, omdat het helder en glimmend is. Een tweede soort materiaal waarvoor kan worden gekozen is roestvrij staal. Dit is vooral handig om te gebruiken wanneer je een label wilt maken voor een buitendeur, omdat dit materiaal bestand is tegen allerlei soorten invloeden van buitenaf. Als je wilt gaan voor een luxere soort label, dan kun je ook altijd kiezen voor eentje die gemaakt is van messing. Dit prachtige goudkleurige materiaal is vooral in trek bij de binnendeuren.

Metalen labels graveren naar wens

Er zijn verschillende graveer methoden die kunnen worden toegepast. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor het graveren door middel van etsen of waarbij er gebruikt wordt gemaakt van laser. De diverse manieren hebben allemaal hun eigen uitwerking en uitstraling en dit kun je laten meewegen in de keuze die je maakt. Als je hebt gekozen voor de methode, dan kun je vervolgens aan de slag met het bedenken wat je precies gegraveerd wilt hebben. Wellicht wil je metalen labels hebben die bestaan uit letters of misschien uit cijfers of een combinatie van beiden. Dan heb je ook nog de keuze uit verschillende lettertypen. Of je nu gaat voor elegante letters of blokletters en cijfers, alles is mogelijk.

 

Met labels die gemaakt zijn van metaal zorg je ervoor dat deuren een geheel andere uitstraling krijgen. Vaak zorg je ook voor een meer professionele uitstraling en voor meer klasse en style.