Lastig is dat soms; je wilt je relatie verrassen met iets leuks, maar je moet zelf verzinnen wat leuk zal zijn voor hem of haar. Vooral voor zakelijke relaties is dat vaak een dingetje. Daarom hebben we tips voor je op een rijtje gezet van relatiegeschenken die altijd wel in de smaak vallen. Hoe groot je moet uitpakken? Ook daar weten we wel iets op. Een verjaardag, jubileum of het einde of begin van een succesvolle samenwerking… er zijn allerlei redenen om iemand in het zonnetje te zetten. Heb je een product dat ‘altijd goed’ is, dan kun je daar meerdere van inslaan, zodat je altijd iets hebt!

 

Message in a… mug!

De meest gebruikte relatiegeschenken zijn nog altijd pennen en mokken. Waarom? Ze zijn altijd nuttig, voor elke doelgroep! Daarnaast zijn ze effectief voor je naamsbekendheid. Een mok wordt vaak nog jarenlang gebruikt en dus blijft je bedrijfsnaam, wanneer je de mok bedrukt, ook jarenlang bij je relatie aanwezig. Een mok bedrukken geeft je bovendien de mogelijkheid om een boodschap af te geven. Iets waar je voor staat of iets wat je wilt van je doelgroep. Een bepaalde actie. Een pakkende boodschap heeft een hoop positieve effecten. Met zo’n boodschap kun je ook pennen bedrukken. Saai? Afgezaagd? Nee hoor! Pennen zijn nog altijd enorm populaire geschenken omdat ze altijd nuttig zijn, eenvoudig te versturen zijn en effectief zijn omdat ze bij gemiddeld 7 eigenaren terechtkomen.

 

Pennen kunnen ook luxe zijn

Een pen is vaak meer een giveaway. Een reclamemiddel om potentiële relaties actie te laten ondernemen. Maar ze kunnen ook zeker dienen als echt relatiegeschenk. Nee, dan geef je natuurlijk niet een bedrukt pennetje van 50 cent. Maar er zijn ook luxe pennen, speciaal gegraveerd bijvoorbeeld. Echte merkpennen laten je waardering zien. Lastig bepalen hoe groot je moet uitpakken? Kijk dan eerst bij jezelf: hoeveel waarde hecht jij aan de relatie? Het relatiegeschenk moet hiervan een weerspiegeling zijn. Dan weet je zeker dan jij met het juiste aankomt!