Je hebt het vast wel eens gehoord: een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd en daardoor rust. En laten we eerlijk zijn: wie verlangt daar – in tijden van drukte naar aanleiding van ons werk en/of onze studie – nou niet naar? Rust. In dit artikel bespreken wij drie hulpmiddelen waarmee je dat kunt bereiken.

Kluizen

Een van de eerste tips voor wanneer je een opgeruimd huis wilt bereiken, is: ga een kluis kopen. Kluizen voor thuis bestaan er in verschillende soorten en maten. Hierbij kun je denken aan kluizen die inbraak- en/of brandwerend zijn, documentenkoffers, kluizen die je in de muur of in de vloer kunt inbouwen (zogenaamde muur- en vloerkluizen) en – we gaan er niet van uit dat je ze nodig hebt – wapenkluizen. Die laatste worden overigens veelal gebruikt door jagers, sportschutters en wapenhandelaren die in het bezit zijn van een wapen. Geen zorgen, want om een of meerdere wapens in huis te houden, hebben wapenbezitters uiteraard eerst toestemming nodig gehad. Door een kluis aan te schaffen, zorg je er niet alleen voor dat kostbare spullen veilig zijn tegen inbraak, brand of het kwijtraken ervan. Met een kluis zorg je voor een opgeruimd huis!

Documentenkoffer

Met een brandwerende documentenkoffer kan voorkomen worden dat spullen zoals geld, waardepapieren en digitale media bij een brand verloren gaan of kwijtraken in huis of op vakantie. Door een documentenkoffer in een kluis te plaatsen, heeft de inhoud een nog hogere brandwerendheid en kan deze ook niet worden meegenomen. Immers, de documentenkoffer is dan veilig opgeborgen in de kluis. Want dat kan mogelijk een nadeel van een documentenkoffer zijn: deze kan niet worden verankerd.

Speelgoedboxen

Dit hulpmiddel is uitermate geschikt voor wanneer je thuis een (aantal) koter(s) hebt rondlopen. Het is een feit: daar waar kinderen spelen, laten ze veel rommel achter. En of dat nou in hun eigen kamer of in de woonkamer is, hun speelgoed kan niet zomaar zonder gevaar overal rond blijven slingeren. Weet je hoe pijnlijk het is wanneer je met je voet op zo’n onschuldig uitziend klein legoblokje stapt? Met behulp van speelgoedboxen zorg je voor een opgeruimd huis. Net als dat voor kluizen geldt, bestaan speelgoedboxen er in verschillende soorten en maten. Van die plastic gekleurde boxen die je zo uit de kast haalt, manden of kisten. Kies dat wat goed bij je interieur (of dat van de kinderkamer) past en vergeet niet om de speelgoedboxen én het speelgoed zo nu en dan te reinigen met een desinfecterend middel.

Opbergtassen

Het laatste hulpmiddel waar we het met je over gaan hebben en waarmee je een opgeruimd huis kunt bereiken, zijn opbergtassen. Een opbergtas – ook wel beter bekend als wasmand – is uitermate geschikt om de vuile was in op te bergen. Want laten we eerlijk zijn: het ziet er niet erg fris en netjes uit wanneer een gedragen overhemd hier en een gebruikte handdoek daar verspreid door heel het huis of ergens in een hoekje ligt. Het handige aan zo’n opbergtas? Deze is multifunctioneel, want naast de vuile was, kun je er ook andere spullen in opbergen. Hierbij kun je denken aan tuingereedschap, kussens of speelgoed. Net als dat voor speelgoedboxen geldt, bestaan opbergtassen er in verschillende formaten en designs.

Met bovenstaande 3 voorbeelden kun je zorgen voor een opgeruimd huis. Weet jij nog meer hulpmiddelen waarmee dat kan?