Meer sfeer met verf

0
451
Design en lifestyle

De lente is begonnen, de bloemetjes bloeien en mensen krijgen vlinders in de buik. Veel mensen krijgen weer de ‘kluskriebels’. Het wordt tijd om weer eens wat zaken thuis aan te pakken. Wil je het terras aanpakken of toch maar met iets makkelijks beginnen, zoals verven?

Een likje verf geeft je woonruimte direct een andere uitstraling of sfeer. Een kleurtje op de muren zorgt namelijk voor een hele andere ervaring in het aanzicht en het woongenot. Een muur is vaak een groot vlak dat bepalend kan zijn, waardoor zelfs een kleur té aanwezig kan zijn. Denk er daarom goed over na wat je een ander kleurtje gaat geven. Zijn dat de muren, de kozijnen of de keukenkastjes? Allemaal keuzes waarover goed nagedacht moet worden.

Als je een besluit hebt genomen om te verven, dan ben je nog niet klaar met keuzes maken. Welke soort verf ga je gebruiken? Heb je de juiste kwasten? Kan je alles binnen de gestelde termijn verven? Wij hebben in samenwerking met de website Verfspuit.net een goed stappenplan gemaakt om uiteindelijk die ‘kluskriebels’ in goede banen te leiden.

Stappenplan

Met dit verf stappenplan kan jij binnen ‘no time’ genieten van je nieuwe kleur in je huis. Het begint allemaal bij de juiste keuze verf, lak of beits. Een latex muurverf heeft andere eigenschappen dan muurverf op waterbasis. Laat je daarom goed adviseren welke verf jij nodig hebt.

Stap 1:
Zorg er voor dat je alle spullen in huis hebt om aan de slag te gaan zonder dat je tussendoor nog een aantal keren op en neer moet naar de bouwmarkt. Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg naast de juiste kleur verf ook aan: schilderstape, kwasten, schuurpapier, schoonmaakmiddel (St. Marc), afdekzeil en een verfrooster.

Stap 2:
Schuur alle oppervlaktes lichtjes op die je wilt verven. Gebruik hiervoor schuurpapier met een fijne korrel.

Stap 3:
Ontvet de geschuurde oppervlaktes of gebruik een schoonmaakmiddel. De geschuurde oppervlaktes moeten stofvrij zijn zodat de verf beter hecht.

Stap 4:
Plak alles af wat je niet wilt schilderen met schilderstape. Voor grote oppervlaktes gebruik je een afdekzeil. Dit is een secuur en essentieel werkje. Je wilt namelijk niet dat de verf op plaatsen komt waar het niet mag komen.

Stap 5:
Schilder of lak met beleid. Neem de tijd. Een goed geschilderde muur of kozijn waar je langer over doet is meer waard dan rommelig werk dat afgeraffeld is.

Stap 6:
Als alles klaar is, dan laat de oppervlaktes goed drogen. Zorg voor ventilatie en maak de kwasten goed schoon.

Heb je deze zes stappen succesvol doorlopen? Dan is het tijd om achterover te leunen, wat drinken te pakken en te genieten van de vernieuwde sfeer die de verfkleur heeft gecreëerd.