Meer sfeer in huis: pak de wanden aan

0
286
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Het voorjaar is aangebroken en dat betekent dat veel mensen weer kriebels krijgen waar het de inrichting betreft. Met meubels en accessoires kan je het interieur ineens een heel ander aanzicht geven, maar het kan nog eenvoudiger door de muren en plafonds eens kritisch te bekijken.

Ook de meest doordachte inrichting verliest aan waarde als de muren inmiddels daar niet meer bij passen of lelijk zijn geworden. Uiteraard is zo’n klus niet voor iedereen weggelegd, maar je kan het aan de vakman overlaten. Wil je een schilder uit Almere of Apeldoorn inschakelen dan kan je beginnen door op internet jouw klus aan te bieden. Daarmee kan jij op je gemak de offerte uitkiezen die jou het meest aanspreekt en daarna de keuzes maken die er verder bij horen. Hieronder staat al een lijstje met verven en waar ze het beste tot het recht komen.

1. Latex

Dit is echt de basisverf die je praktisch overal kan gebruiken. Het is de meest neutrale binnenverf die er te koop is. Latex geeft niet af als je het met water afneemt. Daarbij is het relatief een goedkope verfsoort. Er zijn echter diverse soorten verf beschikbaar met verschillende prijzen en resultaat. Latex is niet authentiek, laat je goed voorlichten wat je kan verwachten.

2. Decoratieve muurverf

Deze verf is gemaakt van natuurlijke materialen en dat zorgt meteen voor die authentieke ‘look’ van vroeger. De muren krijgen daardoor meteen een andere uitstraling en dat zorgt weer voor een compleet andere sfeer in je kamer. Het is wel opletten met het kiezen van de juiste kleur.

3. Kalkverf

Dit is de oudste soort verf die er bestaat en deze wordt al vele eeuwen gebruikt. Het is vooral geschikt voor pasteltinten. Deze zachte tinten zorgen voor een warme sfeer. Kalkverf wordt nog met de hand gemengd zoals vroeger ook gebeurde. Na het opbrengen is er geen egale kleur maar zijn er bewuste kleurverschillen waardoor de muur meteen een oude mediterrane aanblik biedt.

4. Fluweelverf

Deze verf kan je ook met een roller opbrengen en is in tegenstelling tot kalkverf altijd wel egaal van kleur. De uitstraling is er zacht en mat. Fluweelverf is vooral geschikt voor pasteltinten en wit. Na opbrengen lijken de muren bijna poederachtig op een sfeervolle wijze. Je huis leuk aankleden begint vaak echt met de verf.

5. Metallic verf voor binnen

Dit is een van de nieuwe producten, het wordt boogsgewijs aangebracht en oogt ruw en metalig. Het is zeer geschikt voor een strakke moderne inrichting en wordt ook bij een trendy industrieel interieur toegepast. Deze verf is echt iets voor een vakman om het beste resultaat te kunnen bereiken.

6. Painting the past

Deze verven zijn een combinatie van oude en nieuwe techniek. Er is krijt toegevoegd aan de verf waardoor het de authentieke look van eeuwen geleden krijgt. Maar de verf is ook geschikt voor het heden, omdat het afwasbaar is en eenvoudig op te brengen. Deze kwaliteitsverf kan je ook probleemloos weer overschilderen. Een ideaal product voor wie het verleden wil oproepen maar het gemak van het heden wenst te behouden.