Inrichting

Meer sfeer creëren in je huis

Geschreven door admin

Een huis inrichten is niet altijd makkelijk. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat je huis sfeervol aanvoelt en niet als een showroom? Hier zijn 5 tips om meer sfeer te creëren in je huis.

Breng kleur in je huis

Veel kleuren zorgen voor gezelligheid in je huis. Je kunt dit op verschillende manieren doen. Het is natuurlijk makkelijk om een muur in een leuk kleurtje te verven, maar denk ook eens aan iets anders, zoals een gekleurde bank, een vloerkleed of gordijnen. Denk eraan welk deel van de kamer je zou willen benadrukken en geef dat deel een opvallend kleurtje. Kies voor een kleur die bij jou en je huis past. Wil je meer kalmte en rust in je huis? Kies dan voor blauwtinten en groentinten. Wil je juist meer warmte in je huis? Gebruik dan kleuren zoals geel of rood. Ben je bang dat je kamer te druk wordt met alle kleuren? Houd dan de 80/20 regel aan, deze stelt dat je kleurenpalet moet bestaan uit 80% neutrale tinten en 20% opvallende kleuren.

 

Een unieke muur

De meeste huizen hebben alleen gladde muren, waar verf of behang op zit, maar er zijn nog zo veel meer mogelijkheden! Je kunt namelijk hele gave dingen doen met texturen in een muur. Zo kun je bijvoorbeeld nissen maken in de muren, waar je accessoires in kan zetten. Ook kun je de muur een textuur geven van natuurlijke materialen. Boots een bakstenen muur na met houtstrips of steenstrips voor een natuurlijk effect dat je muur uniek maakt.

 

Persoonlijke spullen

Niets maakt een huis sfeervoller dan persoonlijke spullen. Denk hierbij niet alleen aan foto’s, maar ook aan souvenirs van reizen of andere spullen met een emotionele waarde. Dit zorgt ervoor dat je huis echt van jou voelt en jouw persoonlijkheid uitstraalt.

 

Accessoires

De inrichting is natuurlijk erg kaal zonder accessoires. Ga daarom op zoek naar leuke kussentjes, kaarsjes, vazen, schilderijen, leuke lampen, planten, kleedjes en noem het maar op! De winkels staan er vol mee. Lampjes en kaarsjes maken een huis al snel sfeervol, vooral ’s avonds natuurlijk. Kussens maken dat de ruimte knus aanvoelt, en het nodigt natuurlijk uit om lekker op de bank te ploffen! Vazen met bloemen en planten fleuren de kamer uiteraard ook helemaal op.