De laatste jaren wordt bij de inrichting van een woning steeds meer tijd, geld en aandacht besteed aan het interieur van de badkamer. Wellicht heeft dit mede te maken met het feit dat we allemaal een steeds drukker leven leiden en de badkamer is een ideale plek om na een lange werkdag heerlijk tot rust te komen. Om dit te bereiken moet je echter wel de juiste sfeer in je badkamer kunnen creëren. Deze doelstelling is op verschillende manieren te bewerkstelligen. We geven je enkele voorbeelden.

Verlichting met spotjes

Zoals je waarschijnlijk al weet wordt sfeer in een woning voor een groot deel bepaald door de manier waarop verlichting wordt gebruikt. Gedimd licht is ideaal als je graag wilt ontspannen, terwijl je feller licht nodig hebt om taken te vervullen. In een badkamer heb je beide soorten verlichting nodig. Om deze reden kan je het beste de verlichting met spotjes in de badkamer regelen.

Meer spiegels plaatsen

Het plaatsen van meer spiegels is ook een goede manier om meer sfeer in je badkamer te creëren. Met verschillende spiegels op strategische plaatsen in de badkamer zorg je voor een gevoel van ruimte en luxe. De spiegels zorgen daarbij ook voor een sfeervolle verdeling van het licht geproduceerd door de spotjes die we in de vorige paragraaf als tip hebben gegeven.

Opbergruimte als decoratie

Een rommelige badkamer waar overal flessen shampoo, stukken zeep en tubes tandpasta rondslingeren heeft een onaangename sfeer waar je jezelf alleen maar onrustig van gaat voelen. Je moet daarom in de badkamer voldoende opbergruimte creëren zodat je deze spullen netjes op kunt bergen. Als je nog iets meer creatief denkt dan kan je de opbergruimte ook als decoratie gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een opbergplank waar je verse handdoeken en een keurige rij shampooflessen op zet.