Voor een luxueuze uitstraling in het interieur is marmer een perfecte toevoeging. Marmer staat bekend om zijn relatief hoge prijs, maar kan dan ook subtiel worden aangebracht in het interieur. Zo past marmer goed in de keuken, badkamer en dergelijke. Lees snel het artikel om te ontdekken wat de mogelijkheden zijn van marmer in het interieur!

Vloer

Indien je beschikt over een wat groter budget, kan er gedacht worden aan een marmeren vloer, die onderhouden kan worden door een vloerspecialist. Bijzonder aan marmer is het levendige karakter, dat zowel past in een klassiek interieur als in een moderne en strakke stijl. Een marmeren vloer is gemakkelijk schoon te maken -en te houden en is beschikbaar in diverse kleuren. Zo kent men vooral het witte marmer, maar marmer is ook beschikbaar in een zwarte variant, groene variant en bruin/oranje tinten. Daarnaast is het ene marmer het andere niet en kan er een groot verschil zitten in de ‘aderen’ door de marmerstenen en de patronen.

Marmeren badkamer

Marmer is prachtig materiaal voor een badkamer. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een marmeren wasbak, vloer of kies een marmeren muur voor in de douche. Om de badkamer een warme uitstraling te geven kun je denken aan het toevoegen van gouden details of hout bijvoorbeeld. Hout is een natuurlijk materiaal dat het strakke, afgewerkte karakter van marmer enigszins kan verzachten, in het badkamer interieur.

Marmeren keuken

Een marmeren keuken kan erg mooi zijn door een goede combinatie met keukengerei en diverse decoratiestukken. Een kookeiland van marmer kan prachtig zijn, voeg hier koperen pannen aan toe en de look is af! Een houten vloer, roze en gouden details en een marmeren kookeiland is een prachtige combinatie. Zo kun je ook kiezen voor een marmeren spatwand of dergelijke. Is het budget niet zo toereikend? Kies dan voor marmeren details! Denk aan marmeren zeepdispensers, vaasjes, bekers -en borden en dergelijke.

Marmeren hal

Voor een grand entrance is er ook de mogelijkheid om marmer in de hal te laten terugkomen. Zo kunnen de muren van marmer zijn, maar ook de traptreden, afgewerkt met een mooie gouden trapleuning. Voor een subtiele toevoeging kun je ook denken aan een kapstok van marmer of een prachtig grote vaas of schoenenkast. Er zijn meer dan genoeg mogelijkheden om marmer subtiel toe te voegen in de hal.

Marmer is duurzaam en kent een hoge slijtvastheid. De hoge prijs komt niet zomaar uit de lucht vallen omdat marmer een leven lang mee kan (mits regelmatig onderhouden). Met marmer in het interieur ben je gegarandeerd van een verrijking van de inrichting. Het vormt in ieder interieur een echte eyecatcher. Ook als je dit laat terugkomen in een leuke bijzettafel of andere meubelstukken. Doe inspiratie op en laat marmer ook stralen in jouw woning!