Manieren om buiten te koken

0
1141
WonenWonen

We zijn allemaal gek op buiten koken. Vooral in de zomer zijn we – uiteraard mits het mooi weer is – graag buiten. Lekker chillen; met een biertje erbij een boekje lezen of met de tablet op schoot genieten van de zon. Buiten eten hoort daar ook bij. Waar we het ’s winters niet in het hoofd halen om ook maar een keer buiten te eten, verkassen onze eettafels ’s zomers massaal naar buiten. Maar op wat voor manieren kun je eigenlijk allemaal buiten koken?

BBQ

De meest voorkomende manier om buiten te koken is nog altijd de barbecue, of kortweg BBQ. Je hebt al een barbecue voor een tientje bij een willekeurige bouwmarkt of grotere supermarkt en bovendien zijn er altijd nog wegwerpbarbecues te kopen voor letterlijk enkele euro’s. Vlees is wat duurder, maar dat mag de pret niet drukken. Een kratje bier en wat sausjes erbij en het feest is compleet. We barbecueën in een goede zomer soms wel tientallen keren. Gezond is het niet, maar wel erg lekker en vooral erg gezellig. De barbecue blijft dan ook met stip op nummer 1 staan als het gaat om buiten koken.

Buitenkeuken

Een optie die de laatste jaren steeds meer in trek is, is de buitenkeuken. Hele keukens worden naar buiten versleept om zo lekker in de buitenlucht te kunnen kokkerellen. Het is uiteraard erg gezellig om buiten te koken als iedereen lekker buiten zit. Je hebt er dan immers geen zin in om binnen te moeten koken.

Alternatieven

Verder zijn er nog behoorlijk wat alternatieve methoden om op te koken. Denk bijvoorbeeld maar aan gourmetten. Dat is iets wat veelal binnen wordt gedaan maar wat eigenlijk ook prima buiten kan. Ook zijn er bijvoorbeeld pizzaovens waarmee je heerlijk buiten een eigen pizza kunt maken. Dergelijke ovens kun je natuurlijk ook gewoon zelf maken met wat handigheid! Ook een cadac skottelbraai behoort tot de mogelijkheden om zo een kook effect in uw tuin te creëren.