Wanneer je geen tuin bij je woning hebt, kan het zijn dat je woning van een balkon voorzien is. In zo’n geval is het erg belangrijk om je balkon op een sfeervolle wijze in te richten! Je wilt zomers immers van het uitzicht en voornamelijk het mooie weer kunnen genieten. Er zijn verschillende manieren om een balkon van een gezellige sfeer te voorzien. In dit artikel geven we je handige tips, die je kunnen helpen bij het uitvoeren van een make-over voor je balkon. Hoe heb jij het balkon van je eigen woning momenteel ingericht? Zeker bij een wat kleiner balkon is het belangrijk om deze niet te druk te maken!

Zorg voor leuke plantenbakken aan de rand van je balkon

Een van de mogelijkheden om je balkon van meer sfeer te voorzien, is het gebruik van plantenbakken aan de rand van het balkon. Deze plantenbakken zorgen voor meer kleur op het balkon, door de vrolijke plantjes die je aan deze bakken toe kunt voegen. In het voorjaar zijn deze planten bijvoorbeeld tulpen, aan het begin van de zomer viooltjes, enzovoorts. De plantenbakken kunnen ook met verschillende groentes gevuld worden. Of wat te denken van kruidenplantjes? Zo kun je de hele zomer door verse kruiden op je balkon plukken. Wie wil dat nou niet?

Voorzie je balkon van een houten vlonder

Vaak is een balkon voorzien van een betonnen ondervloer. Niet alleen kan het beton al snel erg heet worden in de zomer, ook geeft dit het balkon vaak een wat sombere uitstraling. Maak het balkon gezelliger, door hier een houten vlonder op aan te laten leggen. Door de houten planken op losse balken te bevestigen verhoog je het balkon en voorkom je dat het water niet meer goed kan worden afgevoerd. Het hout heeft een warme uitstraling! Pas wel op met splinters bij het aanleggen van de vlonder.