Maak jouw tuin mooier dan alle andere!

0
281
Design en lifestyle

Zitten groene vingers al generaties lang in jouw familie of ben je de eerste die deze hobby oppakt? Hoe dan ook is tuinieren een bezigheid waarbij je goed beslagen ten ijs dient te komen.

En zolang je ook maar een beetje basiskennis hebt van bloemen, planten en gewassen, kan iedereen een tuin verzorgen. Echt waar! Je zult echter een balans moeten vinden tussen Moeder Natuur haar gang laten gaan en haar impulsen enigszins aansturen. Maar ook dat krijg je razendsnel onder de knie. Zeker zodra je weet wat je wilt qua uiterlijk en uitstraling. Alles keurig en overzichtelijk of juist een beetje meer een jungle gevoel? Dat bepaal je helemaal zelf.

Maar wat je ook doet, zorg dat je tuin voldoende water krijgt én niet wordt bevolkt door onkruid!

Bewatering

Overdaad schaadt. Dat geldt ook bij de mate van water die je jouw planten toedient. Bedenk ook dat de regen deze taal al deels van je overneemt; al wat jij hoeft te doen is een aanvulling hierop bieden. Dat kun je doen door middel van een tuinslang met sproeikop of een automatisch aangestuurd sproeisysteem. Oh, en de ouderwetse gieter mogen we natuurlijk ook niet vergeten!

Borders

Je zal maar de planten en bloemen in je borders moeten beschermen door met de hand alle distels, paardenbloemen en andere vormen van onkruid eruit te plukken. Dat is niet te doen! Bovendien groeien ze zo weer terug, aangezien ze zich razendsnel verspreiden. Maak deze klus dan ook niet moeilijker dan die al is door voor een handige onkruidsteker te kiezen. Hiermee verwijder je ongewenste begroeiing met wortel en al.

Bomen en struiken

Hoe vaak moeten jouw bomen en struiken bijgeknipt worden? Dat is helemaal afhankelijk van de soort. Dit kan één of twee keer per jaar zijn in de meeste gevallen. In encyclopedieën – en online vraagbaken – staat precies hoe je het groen in jouw tuin moet behandelen. Uiteraard haal je hiervoor wel kwalitatief hoogstaand tuingereedschap in huis. Dat zal de groei en bloei in je tuin zeker ten goede komen!