Na de winter komt het vaak voor dat je tuin er niet meer zo mooi bijligt als ervoor. Hier kan je niks aan doen, dit komt doordat de meeste planten er niet voor zijn gemaakt om door die extreme kou heen te gaan. Gelukkig zijn er veel dingen die je kan doen om je tuin weer een beetje op te knappen zodat je weer een gezellige BBQ kan geven in de zomer. In dit artikel lees je een paar ideeën die je kan gebruiken, of haal er wat inspiratie uit en geef er je eigen draai aan.

 

Allereerst is het een goed idee om wat nieuwe plantjes aan te schaffen. Haal eerst alle dode planten er uit en let goed op welke plekken in je tuin je moet vullen met nieuwe planten. Je kan natuurlijk geen planten zetten op een plek waar veel zon is als deze plant er niet goed tegen kan. Denk hier goed over na voordat je allemaal planten koopt. Het zou zonde zijn als ze na een maand allemaal weer dood zijn.

 

Als je iets meer budget hebt, kan je ook meer doen. Denk bijvoorbeeld eens aan een veranda of een tuinhuisje. Het is even een investering, maar je kan er dan ook jaren plezier van hebben. Je kan in de veranda een leuke tuinset plaatsen, en als je echt gek wilt doen, kan je van het tuinhuisje een sauna of een hottub maken. Zorg wel altijd dat je dingen van hout goed behandeld met houtbeits. Deze beits zorgt ervoor dat het hout zo lang mogelijk meegaat zonder dat het slecht wordt of gaat rotten.

Als laatste is het belangrijk dat je in de zomer zorgt voor een goed irrigatiesysteem. In deze tijd van het jaar valt er weinig regen en droogt de grond erg snel uit.