Maak je tuin najaar-proof met een lamellendak

0
70
Design en lifestyle

Nog even en de wintertijd gaat alweer in. En dan gaat het hard. Het wordt al vroeg donker. Het moment waarop wij met zijn allen lekker binnen op de bank gaan zitten. Zonde eigenlijk, want het is ook nog heel lekker om buiten te zijn. Als het niet regent, althans. Gelukkig hoef je je daar met een lamellendak geen zorgen meer over te maken. Lees hoe een lamellendak jouw tuin najaar-proof maakt! 

 

Een luxe terrasoverkapping in de tuin

Als ik “lamellendak” zeg, vraag je je vast af wat dat is. In principe is een lamellendak niets anders dan een aluminium terrasoverkapping. Deze overkapping, gemaakt van sterk aluminium, geeft je tuin direct een extra luxe uitstraling. Het dak van deze overkapping is gemaakt van horizontale lamellen die een dak vormen. Vandaar ook de naam “lamellendak”.

 

Het fijne is dat deze lamellen kantelbaar zijn. Als het gaat regenen, kun je met deze lamellen een dat vormen. En als de zon schijnt, kun je de lamellen open zetten om volop te genieten van de zonnestralen. 

 

Een ingebouwde regen- en sneeuwsensor

Het weer in Nederland kan binnen een paar minuten omslaan. Zo zit je het ene moment in de zon en het andere moment moet je snel naar binnen rennen omdat het met bakken uit de lucht komt vallen. Gelukkig hoef je je daar geen zorgen meer om te maken. In lamellendaken kan een regen- en sneeuwsensor geplaatst worden. Als het begint te regenen, zullen de lamellen automatisch sluiten en een dak vormen. Zo zit je altijd lekker droog. 

 

Als het begint te sneeuwen, zullen de lamellen weer open gaan. Opgehoopte sneeuw kan namelijk erg zwaar zijn, waardoor je lamellen iets kunnen doorzakken. Omdat de lamellen automatisch openen bij sneeuw, blijft je lamellendak jarenlang mooi. En wie zit er nog buiten als het koud genoeg is om te sneeuwen?

 

Zelf je terrasoverkapping samenstellen

Of je nu een grote tuin hebt of dat je je lamellendak lievere als vrijstaande overkapping wil plaatsen: alles is mogelijk. Je kunt je lamellendak online gemakkelijk samenstellen. Van hoogte, breedte en diepte tot aan de kleur van het aluminium frame. En maak je overkapping extra luxe met terrasverwarmers of LED spots. Dat is pas echt comfort!