Maak je tuin klaar voor de zomer

0
403
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Over een paar maanden is het weer zomer. Dit betekent dat het mooie weer eraan komt en we allemaal in de tuin te vinden zijn. Als je vaker in de tuin komt wil je natuurlijk dat je tuin er weer goed uitziet. De tuin is een plek van ontspanning. Je kan er vaak goed tot rust komen. Daarom is het soms ook verstandig om te investeren in je tuin. Helemaal als je vaak met familie en vrienden in de tuin zit.

Zomer in Nederland

In Nederland kan het weer heel wisselvallig zijn. De ene dag zit je heerlijk in het zonnetje en de volgende dag komt het met bakken uit de lucht vallen. In de zomer betekent het dus niet dat het elke dag mooi weer is. De paar dagen regen is wel goed voor de tuin. De planten in je tuin krijgen hierdoor genoeg water. Hou goed de weersverwachting af en bekijk tips horend bij het seizoen om je tuin zo klaar mogelijk te maken voor het weer dat komen gaat.

Het blijft in de zomer vaak tot laat in de avond warm. Dit betekent dus ook dat je tot laat in de avond in de tuin zit. Als het dan donker word, heb je natuurlijk goede verlichting nodig. Tuinverlichting word ook steeds slimmer. Je hebt tegenwoordig zelfs tuinverlichting sets met dag- en nachtsensoren, die vanzelf aangaan als het donker word.

Tuinonderhoud

Om je tuin er verzorgd uit te laten zien moet je hem natuurlijk goed onderhouden. Denk hierbij aan onkruid weghalen, snoeien en de planten voldoende water geven. Ook moet je denken aan de bodembedekking van je tuin. Veel bodembedekkers zijn goed om onkruid tegen te gaan. Er zijn veel bodembedekkers. Zo kun je bijvoorbeeld split of grind kopen als bodembedekking voor in je tuin. Wat al je onderhoud werkzaamheden in de tuin zijn ligt er natuurlijk aan hoe groot je tuin is en wat je allemaal in je tuin hebt staan. Iedereen heeft een andere tuin. De ene heeft veel planten en bomen die verzorging nodig heeft en de ander helemaal niet.

Je hoeft je tuin niet zelf te onderhouden. Hiervoor heb je ook hoveniers of andere bedrijven die diensten aanbieden om jouw groene werk te doen. Hierbij kun je denken aan werkzaamheden zoals grasmaaien, tuin schoonmaken, snoeien, kappen, besmetten en eigenlijk alles wat je kan bedenken qua werkzaamheden in de tuin.

Ik laat mijn gasten altijd via de achtertuin binnen, dus voor mij is mijn achtertuin het visitekaartje van mijn huis. Daarom houd ik ervan dat mijn achtertuin er netjes en verzorgd uitziet. Eens in de zoveel keer zorg ik ervoor dat mijn tuin een goede onderhoudsbeurt krijgt.

De laatste stap

Heb je de tuin seizoen klaar gemaakt en zit de tuin onderhoud erop? Dan ben je helemaal klaar voor de zomer. Nu kun je met alle rust genieten van de tuin. De tuin is niet voor niks een plek om rust te pakken. Nodig vrienden en familie uit voor een barbecue of iets anders en geniet van het mooie zomer weer.