Veilig wonen

Maak je huis veiliger voor kinderen

Geschreven door admin

Ze zeggen weleens, “de meeste ongelukken gebeuren rondom huis”. Dit klopt ook, omdat mensen vaak wat onvoorzichtiger zijn dan normaal. Als je dagelijks vaak de trap op en afloopt, wordt je automatisch wat minder voorzichtig. Echter is het daarom van belang om je huis zo veilig mogelijk te maken om ongelukken te voorkomen. Zeker met kinderen is dit van belang! Wat kun je doen om je huis zo veilig mogelijk te maken als je een baby of kind hebt?

Kindvriendelijke meubels
Één van de belangrijkste dingen om te doen als je kinderen krijgt is het beveiligen van de meubels. De meeste meubels, denk aan tafels of kasten, hebben scherpe punten op de hoeken. Als kinderen aan het spelen zijn is de kans groot dat ze zich een keer stoten. Er zijn speciale ‘hoekjes’ beschikbaar die je op de punten van je meubels kunt plaatsen, zodat ze zachter worden. Mochten kinderen zich stoten, doet het een stuk minder zeer!

Traphekjes
Als de baby wat groter wordt, beginnen ze met kruipen en uiteindelijk met lopen. Trappen zijn hierbij de meest onveilige onderdelen van het huis. Het is levensgevaarlijk als kinderen proberen van de trap af te kruipen en daarom zijn er handige traphekjes op de markt die de trappen beveiligen. Wil je een traphekje kopen, dan is het verstandig om te kijken wat voor formaat je nodig hebt. Deze moet namelijk wel precies passen. Ook zijn er diverse sluitsystemen voor het hekje beschikbaar. Koop wat het beste bij jou past!

Stopcontacten
Een ander groot risico in huis zijn de stopcontacten. Kinderen hebben vaak de neiging om iets in het stopcontact te stoppen wat er niet in hoort. Aangezien er een gigantische spanning in zit, is het belangrijk om dit af te schermen voor kinderen. Er zijn afdekplaatjes op de markt die het voor kinderen niet meer mogelijk maakt om iets in het contact te stoppen!

Beveiliging op apparaten
Veel apparaten, met name witgoed, hebben tegenwoordig kinderbeveiligingen. Denk bijvoorbeeld aan het fornuis. Bij een kinderbeveiliging kunnen kinderen het gas niet meer aanzetten, maar ook op wasmachines, wasdrogers en vaatwassers zijn dit soort beveiligingen te vinden. Het is dus zeker aan te raden om hierop te letten als je in de toekomst kinderen wilt of al kinderen hebt!