Maak je huis gezellig voor de koude dagen

0
288
Design en lifestyle

Maak uw woning gezellig voor de herfst en winter met deze eenvoudige, seizoensgebonden updates. Deze week hebben we een gastblog van Meubella.nl, zij schrijven over het gezellig maken van je woning voor de winterperiode.

Het leukste aan thuiskomen na een lange dag is om in uw warme en gezellige huis te vertoeven; vooral in de wintermaanden! Zorg ervoor dat u tijdens uw winterslaap in de gezelligste huiskamers verblijft. Gelukkig kunt u uw woonruimtes lekker warm en knus maken door slechts zeven eenvoudige elementen toe te voegen.

Gezellige kleurenschema’s: Bent u op zoek naar een charmante, maar toch intieme sfeer in uw woonkamer, maar heeft u moeite om uit te zoeken waar u moet beginnen? Probeer de muren te schilderen met een diepe, donkere kleur om de toon te zetten. Donkere kleuren creëren een gevoel van warmte en zorgen ervoor dat kamers intiemer en behaaglijker aanvoelen. Als u zich zorgen maakt over uw kamer die te klein of te grotachtig aanvoelt, zorg er dan voor dat u voldoende verlichting toevoegt om de ruimte te verlichten, of begin klein en schilder slechts één muur in een donkere tint. Als donkere muren gewoon niet uw ding zijn, kunnen warme tinten zoals kastanje, taupe of goud ook een aangename en uitnodigende sfeer creëren.

Comfortabel meubilair: Het creëren van een huiselijke leefruimte is een ruimte waar mensen zich prettig kunnen voelen. De eenvoudigste manier om dit te bereiken is door stukken als fauteuils, banken en voetenbanken mee te nemen die zowel stijlvol als knus zijn. Voor een volledig overzicht van deze producten kijk hier. Neem textuur en warmte op in uw woonkamer door meubels in luxueuze stoffen te kiezen. Zo kan bijvoorbeeld leer, vooral in bruintinten, een hele kamer gemakkelijk opwarmen. Fluwelen of andere zacht gestoffeerde meubelen kunnen een kamer luxueus doen aanvoelen, terwijl suède-looks een gevoel van comfort geven.

Brandende verlichting: Verlichting kan de toon zetten voor elke omgeving; als u bijvoorbeeld gaat voor een gezellige sfeer, probeer dan uw verlichting te veranderen om een warmere toon te reflecteren. Dit kan net zo eenvoudig zijn als het verwisselen van uw lampen voor lampen die minder blauw licht uitstralen, zoals zachte witte lampen of lampen met een lagere graad van Kelvins, wat een meting is die bepaalt hoe helder een lamp zal zijn. Deze eenvoudige verandering zal die warme, geelachtige gloed brengen die oh-zo-geel is voor uw ruimte. Een andere manier om de vibe voor uw ruimte in te stellen is met accentverlichting. Accentverlichting kan zowel vloerlampen als tafellampen omvatten. Gebruik lampen om uw werk of leesruimte te belichten, of spoorverlichting om kunst- en familiefoto’s te accentueren. Als u een element van eigenzinnigheid wilt inbrengen, overweeg dan het ophangen van snaarverlichting aan het plafond. Voor een extra dosis gezellige, lichte kaarsen in uw favoriete geur en plaats ze in de hele kamer.

Ontspan bij het vuur: Misschien is een van de meest ontspannende dingen om te doen op een koele avond is om te zitten en te praten bij de warme gloed van een open haard. U kunt zachte warmte en een intiem gevoel in uw woonkamer brengen door het toevoegen van een open haard, en u kunt het gedoe uit het bezit nemen van een door het gaan van de elektrische route. De elektrische haarden van vandaag de dag zijn stijlvol, veelzijdig veilig en gemakkelijk te gebruiken. U hoeft alleen maar een schakelaar om te draaien en te genieten. Sommige zijn zelfs te gebruiken als een mediaconsole met opbergruimte, zodat u het gemak krijgt met een extra portie ambiance!

Natuurlijke elementen: Een van de beste manieren om warmte in een ruimte te brengen, is het integreren van natuurlijke elementen zoals hout en steen. Hout, vooral in donkere vlekken, kanaliseert de warmte en gezelligheid van een hut terwijl het toch aanpasbaar is aan verschillende stijlen. Houtpaneel en scheepswanden, houten meubels en houten vloeren zijn allemaal manieren waarop u hout in uw huis kunt verwerken. Meer informatie over de mogelijkheden voor vloeren vindt u in onze aankoopgids voor vloeren. Steen is weliswaar wat moeilijker te verwerken, maar het is een geweldige manier om een gezellig en natuurlijk gevoel in uw woonruimte te brengen. Overweeg het gebruik van stenen tegels als een achtergrond of op een accentmuur.

Tapijt in lagen: Een woonruimte kan comfortabeler worden gemaakt door eenvoudigweg ruimtevloerkleden toe te voegen! Vloerkleden geven textuur, diepte, comfort en zachtheid aan uw voeten op die koude winterdagen. Vloerkleden met textuur geven dimensie en visuele interesse aan uw ruimte. Probeer twee vloerkleden op elkaar te leggen, of plaats een dierenvacht over uw vloerkleed voor meer textuur en warmte! Lees meer over de trend van koeienhuiden.