Maak je huis winterproof!

0
383
Design en lifestyle

De koude maanden komen er weer aan, dit betekent dat we automatisch veel meer tijd binnen met een lekker warme kop chocomel erbij gaan doorbrengen dan buiten in de kou. Waar je in de zomer nog lekker geniet van het strand of van de barbecue trek je je in de winter terug in huis voor lekker lange diners, gezellige avondjes met vrienden of lekker opgekropen met een deken op de bank liggen. Vaak willen we dan ons huisje zo knus en warm mogelijk inrichten als het maar kan zodat je er een warm gevoel bij krijgt. Hoe maak je je huis nu echt winterproof zodat je woning dé overwinteringsplek word waar je niet meer weg wil?

Geen koude voeten

Wanneer we over wooncomfort in de winter praten, staat verwarming natuurlijk bovenaan het lijstje. Met een huisbesturingssysteem van bijvoorbeeld Domotica regel je dit heel gemakkelijk vanuit je smartphone of tablet overal en waar je maar wil. Zo kun je lekker vanuit je luie stoel de verwarming regelen of wanneer je ‘s morgens uit bed komt zodat je de dag veel warmer begint.

Warme omgeving

Natuurlijk komt de warmte niet alleen van de verwarming af, ook met je interieur creëer je zelf een warmere sfeer. haal je warme plaids uit de kast en leg ze op de bank, zet een kistje met houtblokken naast de kachel, hang ‘warme’ foto’s aan de muur met behulp van bijvoorbeeld  de Artiteq ophangsystemen en zet een tafeltje naast je voor je overheerlijke warme chocolademelk of een glas wijn. Kies uiteraard voor warme, natuurlijke materialen.

Geen pottenkijkers

Met raambekleding zoals bijvoorbeeld shutters of jaloezieën hou je de winter letterlijk en figuurlijk buiten, het isoleert namelijk niet alleen, maar het zorgt er ook voor dat je tijdens deze koude winter meer profijt van je warme omgeving hebt aangezien dit dan meer naar voren komt dankzij de gordijnen.

Donker buiten, binnen sfeervol

Je ligt dus eindelijk lekker op de bank met de verwarming aan en met een dekentje om je heen om het nog extra warm te maken, je huis is nu wel winterproof, toch? Bijna, het is namelijk wel zo relaxed als je de juiste verlichting in huis hebt, zorg er dus voor dat je de verlichting goed verspreid, want onthoud goed; verlichting creëert ook warmte.