Inrichting

Maak je huis gezellig met een klein budget

Geschreven door admin

Je huis inrichten en gezellig maken kost veel tijd en geld. Toch zijn er handige trucjes waarmee je de kosten kunt drukken. Zo heb je aan het einde meer over om bijvoorbeeld een mooie tv te kopen of een grotere bank. Hier volgen een paar handige tips om een mooi interieur voor een leuke prijs te creëren.

Begin met plannen

Wat heb je precies nodig? Welke stijl en kleur wil je gebruiken in de huiskamer, slaapkamer etc.? Dit zijn belangrijke vragen om je vooraf te stellen. En vergeet niet: “Hoeveel geld kan ik uitgeven?”.

Begin altijd met de grote meubels en apparaten. Dit is de basis. Zodra je een bank, tafel, gordijnen, tv meubel, keukenapparaten, bed enzovoort hebt staan zie je al snel of je er nog dingen bij wil hebben. Hierna ga je pas op zoek naar schilderijen, bloempotten, kamerplanten, bijzettafeltjes en dergelijke. Als je deze te vroeg in het proces koopt bestaat de kans dat niet alles bij elkaar past, of dat het te vol wordt.

Heb geduld en koop alles beetje bij beetje

De kleine dingen die je interieur helemaal afmaken, zoals planten, beeldjes, fotolijstjes e.d hoef je niet allemaal in één keer te kopen. Wacht tot je een keer iets leuks in de aanbieding ziet, of op een rommelmarkt vindt. Als je geduld hebt zul je alleen dingen kopen met een leuke prijs.

Heeft iemand die je kent een leuke plant in huis? Vraag dan of het mogelijk is er een stekje van te krijgen. Met vetplanten gaat dat bijvoorbeeld erg makkelijk. Zo heb je gratis plantjes! Op internet kun je makkelijk vinden welke planten goed te stekken zijn en hoe het moet. Bloempotten kun je goed tweedehands kopen voor een paar euro.

Kies tweedehands meubels

Je kunt op internet, maar ook in winkels, vaak mooie tweedehands meubels vinden. Het hoeft absoluut niet ouderwets te zijn. Het gebeurt regelmatig dat mensen na een jaar of twee een aantal van hun meubels wegdoen. Ze besluiten namelijk om samen te gaan wonen, en hebben alles dubbel, of ze verhuizen en willen een nieuwe inrichting. Waarom zou je een nieuwe tafel kopen als je er één van een jaar oud kunt vinden die net zo mooi is?

Ook kun je bij meubelwinkels zoeken naar een koopjeshoek. Hier staan dingen die door klanten zijn teruggebracht, op die als model in de winkel hebben gestaan bijvoorbeeld. Let er wel op dat er soms krasjes of deukjes kunnen zijn.

Do it yourself

Zelf kun je veel leuke dingen maken voor een klein bedrag. Denk aan het verven van een kastje dat je op een rommelmarkt hebt gevonden bijvoorbeeld. Zo kun je voor een paar euro iets ouds weer helemaal hip maken. Ook oude potten kun je verven om er bloempotten van te maken die bij je interieur passen.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Met wat verf, lijm en kleine objecten van een budget winkel of de kringloop kun je prachtige decoraties maken. Neem bijvoorbeeld een oud kratje, plak er plastic in om het waterdicht te maken en vul het met potgrond en vetplantjes. Zo heb je een minituintje in huis!

Kortingscodes

Op internet zijn enorm veel leuke dingen voor je huis te vinden. Soms is het goedkoper om online te kopen dan in een winkel. Vooral voor grotere objecten is het natuurlijk ook handig als het gewoon thuis wordt geleverd. Wil je nog goedkoper uit zijn? Maak dan gebruik van kortingscodes. Hier vind je bijvoorbeeld kortingscodes voor Albelli, waarmee je fotoboeken, wanddecoratie en andere foto objecten voor in huis kunt kopen.