Sfeermakers in huis zijn onmisbaar als je je prettig en op je gemak wilt voelen in je eigen huis. Gezelligheid en warmte spelen daarin een belangrijke rol. Voelt jouw huis nog niet echt als jouw thuis, maar is het wel je wens om er een echt sfeerpaleis van te maken? Laat onze tips je dan helpen bij het creëren van de juiste sfeer in huis.

De open haard – Een onmisbaar meubelstuk
Als je het hebt over sfeer in huis, dan is de open haard natuurlijk een onmisbaar meubelstuk. Het is de sfeermaker voor in de woonkamer. Wil je de gezelligheid van een open haard in huis, maar beschikt je woning niet over een rookkanaal? De elektrische haard is in opkomst, zodat ook jouw woonkamer voorzien wordt van gezelligheid en warmte.

Sprekende sierkussens
Sierkussens zijn belangrijke accessoires die de sfeer in huis kunnen bepalen. Ze zijn niet alleen knus, maar kunnen ook een bank of vloer volledig opvrolijken. Voor een speels effect kun je verschillende kussens met elkaar combineren. Wil je kussens met korting aanschaffen? Je kunt gebruikmaken van een kortingscode bij OTTO en op voordelige wijze je woning inrichten met sierkussens.

Sfeervolle kaarsen
Het warme licht en de zachte gloed van kaarsen, zorgen voor een gevoel van vrede en rust in huis. Zeker tijdens de koude winterdagen, zijn het kaarsen die een belangrijke bijdrage leveren aan de sfeer in huis. Kaarsen kun je in bijna elke winkel kopen. Dit hoeft zeker niet veel geld te kosten. Breng eens een bezoek aan Action of Kruidvat waar je kaarsen en waxinelichtjes voordelig kunt aanschaffen.

Een behaaglijk vloerkleed
Wil je een koude vloer zoveel mogelijk voorkomen? Investeer dan in een vloerkleed. Deze hoeft niet direct heel groot te zijn, een klein vloerkleed kan ook al een belangrijke bijdrage leveren aan de sfeer in huis. Aan de hand van een kleurenwaaier ontdek je welke kleuren goed passen in huis. Uiteraard speelt het materiaal een belangrijke rol. Hoe zachter het vloerkleed aanvoelt, hoe behaaglijker het wordt in huis.

Nostalgie – De retro platenspeler
Sfeer en muziek gaan altijd samen. Houd je van mooie achtergrondmuziek of dans je graag met je partner door de woonkamer? Waarom investeer je niet in een retro platenspeler? Het doet momenten van vroeger herleven en dat heeft iets nostalgisch. Haal de platen maar van zolder en dans zoals je dat vroeger ook deed.

Wil je nog meer inspiratie opdoen voor bijvoorbeeld sfeer in je tuin of in de slaapkamer? Neem een kijkje op Sfeer & Living en creëer voor jezelf een waar sfeerpaleis.