Styling

Lift op een mooie manier in huis verwerken

Geschreven door admin

Stel, een gezinslid raakt invalide, opeens moet je rekening houden met dingen waar je helemaal geen rekening mee wil houden. Hoe zorg je ervoor dat degene die invalide is geworden toch mobiel blijft in huis? Dat is een vraag waar mensen zich over het algemeen niet mee bezig willen houden maar waar je op het moment dat zoiets gebeurt, noodgedwongen mee te maken krijgt. En hoewel het voor veel mensen klinkt als een “ver van mijn bed show” zijn er wekelijks tientallen gezinnen die hier mee te maken krijgen. Niet alleen omdat er dagelijks ongelukken gebeuren maar ook omdat Nederland nog steeds vergrijst. Steeds meer mensen bereiken de pensioengerechtigde leeftijd en met die leeftijd beginnen de problemen vaak als het goed om mobiliteit in het huis. Veel mensen willen graag zo lang mogelijk in hun eigen huis blijven wonen terwijl dit fysiek steeds moeilijker wordt. Maar gelukkig zijn er genoeg oplossingen te bedenken voor mensen die, om wat voor reden dan ook, ineens niet mobiel genoeg meer zijn om een trap op te kunnen lopen.

De huislift

Als je aan een lift denkt, dan denk je vaak aan een groot gevaarte die je zien in flatgebouwen of kantoorpanden. Gelukkig zijn er tegenwoordig liften die behoorlijk compact zijn en op een mooie manier verwerkt kunnen worden. Meestal komen de liften uit in de gang, keuken of woonkamer. Hier kun je een filmpje zien van hoe zo’n huislift eruit ziet en hoe de plaatsing daarvan in zijn werk gaat. Op bovenstaande foto zie je een huislift die uitkomt in de keuken en die perfect past bij het interieur van het huis. Deze speciale huisliften kunnen dus helemaal naar smaak worden ontwerpen en geplaatst.

Andere mogelijkheden van lift verwerken in je huis

Waar een lift in bovenstaand geval vooral uit nood geboren is, zijn er ook liften die iets minder noodzakelijk zijn. Dit soort liften zijn vooral voor mensen die geen idee meer hebben wat ze met al hun geld moeten doen en die over het algemeen een tikje lui zijn. Waar anders als in New York vind je deze decadentie op het gebied van liften. In The Big Apple is onlangs een penthouse uit de grond gestampt met, jawel, een lift voor je auto. Heb je geen zin om vanuit je appartement helemaal de deur uit te lopen om vervolgens helemaal naar de garage te moeten lopen en daar in je Renault Twingo te stappen? Dan is dit penthouse wellicht iets voor jou…

De lift die in dit appartement is gebouwd zorgt ervoor dat de auto in het appartement wordt afgezet. Vervolgens stap je de auto in en brengt de lift je terug naar de garage vanwaar je New York in kunt rijden. Als je terug komt rij je je auto gewoon weer in de lift die in de garage staat en wordt je netjes afgezet, midden in je appartement. Oh ja, vanuit dit appartement kijk je ook nog eens uit op het Empire State Building en voor een kleine twintig miljoen dollar is dit appartement in hartje New York al van jou, koopje toch?!

Plattegrond huis