Lifestyle trend: creatief zijn met paracord

0
156
Design en lifestyle

Heb je wel eens gehoord van paracord? Dat is een koord, oorspronkelijk afkomstig uit een parachute, om die reden ook wel parachute touw genoemd. Wat de militairen deden, is na het landen, sneden zij de koorden van de parachute af. Waarom zou je dit nu weer doen vraag je je wellicht af? Welnu, dit koord is uitermate sterk, immers hier hangt een mens aan, en het leven van dit mens hangt af van de sterkte van het koord. Dit koord is dan ook vrijwel onbreekbaar. Tegenwoordig is de toepassing van paracord verschoven van het leger naar particulieren en consumenten. Al gebruiken deze, paracord voor heel andere doeleinden. In dit artikel zullen we een aantal opties toelichten van paracord.

Sieraden 

Tegenwoordig, gebruiken veel mensen paracord voor het in elkaar knutselen van sieraden. Denk met name aan armbandjes. Sieraden worden steeds duurder. Dus om die reden zijn creatieve geesten en DIY enthousiastelingen op zoek gegaan naar alternatieven. Wat blijkt, met paracord kun je hele leuke creaties maken, die ook nog eens heel duurzaam zijn. Het enige wat je nodig hebt is paracord, en los kan men dan nog kralen en beads kopen. Op het internet zijn vele tutorials te vinden over de verscheidene paracord knopen.

Dieren accessoires 

Niet alleen sieraden voor mensen kunnen gemaakt worden, maar ook accessoires en toebehoren voor honden en katten. Denk aan halsbanden en riemen. Paracord is weerbestendig, en jou viervoeter zal ook niet snel het koord doorgebeten hebben. 

Een noemenswaardige innovatie op dit vlak zijn anti teken banden. Dit zijn paracord halsbanden met EM-x keramiek kralen. In de kralen zit een organisme ingebakken als het ware. Vlooien en teken kunnen hier slecht tegen. Zodra zij op jouw huisdier gesprongen zijn, zullen zij dit al snel merken en zich uit de voeten maken. 

Survival 

Meest verwant aan de oorspronkelijke functie van paracord is survival. Maar tegenwoordig zijn het niet alleen soldaten die voor langere tijd bossen doorkruizen, maar er zijn ook survival enthousiastelingen. Voor deze personen zijn paracords met tinderdraad enorm handig. Dit koord kan dienen om bijv. een kampvuur te maken. 

Maar hoe komt men nu aan paracord? Paracord kopen kan gemakkelijk via het internet. Er zijn verscheidene webwinkels waar dit mogelijk is. Wanneer je meerdere meters besteld is het vaak mogelijk om fikse kortingen te verkrijgen.