Leven in een blokhut, kan dat?

0
3228
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Het klinkt natuurlijk mooi. Wonen in een blokhut, in de natuur, in de rust, tussen de dieren. Is het reëel om hierover te kunnen praten? Staan er veel blokhutten in Nederland op mooie plekken en mogen daar mensen wonen? En wat betekent het om in een houten huisje te wonen en wat komt er allemaal bij kijken? Allemaal vragen die we in deze blogpost zullen proberen te antwoorden.

In het volgende bedrijf gaan we het idee van wonen in een houten chalet uitschetsen, daarna bespreken we wat er bij komt kijken om in een blokhut te wonen.

Leven in hout

Je moet er van houden. De één lijkt het verschrikkelijk, voor de ander is het een droom die uitkomt. Leven in hout heeft vele voordelen, maar ook wat nadelen. Maar uiteindelijk gaat het erom of je er gelukkig in kan worden. Niet alle beslissingen moeten ons inziens te zakelijk worden genomen, soms moet je ook juist op je gevoel af gaan en kijken waar je blij van wordt! Uiteindelijk draait het daarom!

De voordelen van leven in hout zijn onder andere dat hout een zeer fijn klimatisch effect heeft op de woning. Dat wil dus zeggen dat het in de winter goed warm te houden is en in de zomer goed de warmte buiten de blokhutten te houden is. Ook is een indeling zeer makkelijk te maken als je bijvoorbeeld een blokhut op maat besteld. Tevens is het een stuk goedkoper om een houten huis aan te schaffen dan een regulier huis.

Het nadeel is dat je niet heel veel aanpassingsmogelijkheden hebt binnenshuis. Alle wanden bij een blokhuttensysteem zijn stapelbalken en elke balk is onderdeel van het complete huis en kan dus niet zomaar verwijderd worden. Je zit dus een beetje vast aan de huidige indeling.

Blokhutten door het land

Door heel Nederland heen staan in veel bossen blokhutten, maar veelal mag in deze huisjes niet permanent in worden gewoond. Dit zijn dan vaak recreatiewoningen waar in bepaalde periodes van het jaar wel overnacht mag worden, maar het is niet de bedoeling dat hier het hele jaar in wordt gewoond. Toch gebeurt dat soms wel en zolang er geen klachten zijn, dan kunnen deze mensen daar soms een leven lang heerlijk wonen in een blokhut!

Meer informatie?

Kijk eens rond op het digitale web. En zoek eens naar houten chalets op maat of een sfeervol tuinhuisje op maat. Er zijn veel aanbieders die mooie producten op maat kunnen leveren voor scherpe prijzen!