De leukste kerstmarkten van Europa

0
825
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Kerst komt alweer rap dichterbij: reden temeer om nog even een kerstmarkt op te zoeken, nu het nog kan. Maar waar moet je eigenlijk heen voor kerstmarkten?

Duitsland

Als er ergens een leuke kerstmarkt te vinden is, dan is het wel in Duitsland. In vrijwel alle grote steden vind je tot een paar dagen voor kerst de leukste markten ter wereld. Duitsland is een kerstland en staat dan ook echt bekend om de kerstmarkten. In vrijwel alle grote steden in Duitsland kun je wel een kerstmarkt vinden en doorgaans is er zelfs in de minder grote steden nog een periode waarin er een kerstmarkt te vinden is. De kerstmarkten zijn in Duitsland echt een uitje voor de hele familie waardoor ze ook zeer druk bezocht worden. Bovendien weten steeds meer toeristen de markten te vinden.

Engeland

Je zult er misschien niet snel aan denken, maar ook in Engeland zijn veel kerstmarkten te vinden. Engeland is wel wat duurder dan ons eigen land, maar toch mag dat de pret niet drukken. Je zit eigenlijk zo in Engeland; voor enkele tientjes heb je al een vliegticket. Bezoek dan echter wel de wat grotere steden. De kerstmarkten zijn wat minder populair dan die in Duitsland, waardoor je er minder terug zult vinden. Verdiep je dus goed in de regio waar je naar toe wil gaan, om te voorkomen dat je in een uitgestorven, kerstmarkt loze stad staat.

Nederland

Ook de mensen die het dichter bij huis willen houden, kunnen van een kerstmarkt genieten. In ons eigen land zijn er namelijk ook tal van sfeervolle kerstmarkten terug te vinden. Het zijn misschien niet de leukste kerstmarkten van Europa, maar vaak zeker de moeite waard – temeer omdat ze doorgaans goed te bereiken zijn.