Leuke doe-het-zelf-projecten voor de kinderen

0
346
Design en lifestyle

Hou jij van doe-het-zelven? En ben jij het zat om altijd maar weer nieuw speelgoed voor de kids te kopen? Wij hebben 4 gave doe-het-zelf projecten voor je op een rijtje gezet waarmee je twee vliegen in een klap slaat. Jij kunt lekker creatief aan de slag en je maakt de leukste speelplekken voor de kinderen. Lees snel verder om inspiratie op te doen.

Maak een stoere klimwand

Dit gaan niet alleen jouw eigen kinderen leuk vinden maar ook alle vriendjes en vriendinnetjes. Het enige dat je nodig hebt om zelf een kleine klimwand te maken is een paar multiplexplaten, klimgrepen en een boor en schroeven. Je schroeft de vrolijk gekleurde klimgrepen op de platen en hangt deze vervolgens op in de gang of in de kinderkamer. Maak verschillende losse plankjes van multiplex zodat het geen statisch geheel is. Voor de veiligheid kan je wat judomatjes neerleggen op de grond als er mee gespeeld wordt.

Maak een lengtemeetlat

Hoeveel zijn de kinderen deze maand gegroeid? Als de kinderen klein zijn is het leuk om de groei bij te houden. Door zelf een grote meetlat te maken en deze naast de deurpost op te hangen kunnen de kids zelf makkelijk checken of ze al gegroeid zijn. Ook hun je niet op de muur of de deurpost te tekenen, je kunt de lengte gewoon aftekenen op de lengtemeetlat. En het leuke is, als je later gaat verhuizen neem je de meetlat gewoon mee zodat je altijd een waardevolle herinnering hebt aan het moment dat de kinderen nog klein waren.

Een schommel voor in de tuin

In de tuin kun jij je helemaal uitleven. Maak bijvoorbeeld een schommel voor de kinderen van een oud skateboard, een stevige houten plank of van een aantal pvc-buizen.  Met een zaag boor je wat gaten in het skateboard, hier haal je stevig touw doorheen dat je ophangt aan een dikke tak van een boom. Als je een veranda hebt met balken kun je de schommel ook hier aan ophangen. Ook kun je zelf een ombouw voor de zandbank maken of een veilig speelpleintje maken met rubberen tegels.

Speelhuisje maken

Ben jij een ervaren doe-het-zelver? Dan kun je zelf een speelhuisje maken voor de kleintjes. Dit is wel een groter project waarvoor je enkele materialen en apparaten in huis moet hebben. Het valt aan te raden om vurenhout te gebruiken voor dit project, omdat deze houtsoort de juiste eigenschappen heeft. Het leuke van het zelf maken van een speelhuisje is dat de kinderen kunnen kijken hoe jij voor hun aan de slag bent. Als het huisje af is wordt het nog leuker om mee te spelen omdat deze is gemaakt door papa of mama. Schilder deze aan het eind in de favoriete kleur van jouw kinderen of laat ze zelf het huisje beschilderen aan de achterkant. Zo heeft iedereen zijn of haar steentje bijgedragen.

Wat heb je nodig voor de doe-het-zelf projecten?

Voor de grotere projecten, zoals het maken van een speelhuisje, heb je wel wat meer materialen nodig. Met een handige slijpmachine zaag en schuur je gemakkelijk stukken hout voor jouw project. Dit apparaat komt bijna altijd wel van pas als je regelmatig klust. Doordat een slijpmachine verwisselbare schijven en accessoires heeft is deze namelijk multifunctioneel. Voor de kleinere projecten heb je vaak een boor en schroeven nodig. Als je dit in huis hebt kom je al een heel eind.