Waar let je op tijdens de aanschaf van tuinmeubelen?

0
694
tuinmeubelen
Design en lifestyleDesign en lifestyle

De tuin is een belangrijk element van je huis. Hier ontvang je vrienden, familie en kennissen, breng je grote delen van de zomer door en draag je zorg voor jouw tuin. Het belang van goede, bijpassende meubelen is daarom niet te onderschatten. Maar de ene tuin set is de ander niet. Tuinmeubilair bestaat in alle soorten en maten en mede daardoor is het soms lastig om de juiste exemplaren te kiezen. Hieronder vind je een aantal tips die je kunnen helpen tijdens het maken van je keuze: vergeet deze elementen niet!
Het design
De tuintafel is van grote invloed op de tuin zelf. De sfeer wordt mede bepaald door de uitstraling van het soort tafel. Zo zweren sommige mensen bij een houten tafel met dito stoelen. Volgens hen is dit een garantie voor wat vaak ‘een natuurlijke uitstraling’ wordt genoemd. Het brengt ons bij het éérste element waar je als koper op moet letten: het design van de tafel. Daarmee doelen we vanzelfsprekend op soort hout, maar ook op de afwerking. Fraai afgewerkt buitenmeubilair zorgt niet alleen voor een zonnige en zomerse uitstraling, maar ook voor een optimaal comfort en een gedegen veiligheid. En dat is wél zo belangrijk.

 

Het tafelblad
Een ander aandachtspunt tijdens de aanschaf van tuinmeubilair is de vorm van het tafelblad. Tuintafels bestaan in veel verschillende soorten, maar de vierkante, rechthoekige en ronde uitvoering is doorgaans het gebruikelijke. Welke keuze jij maakt is afhankelijk van de gebruiksdoeleinden. Een lange, rechthoekige tafel is handiger wanneer je veel mensen aan de tafel verwacht, maar een vierkante variant past weer stukken beter in een kleinere tuin.

 

Het onderhoud
Ook belangrijk is het onderhoud van de tafel. Het schoonmaken van tuinmeubilair is geen prettige klus. Bij sommige soorten duurt dit langer dan bij de ander. Eiken tuintafels zijn vaak op een dusdanige manier vervaardigd dat de manier van schoonmaken kan variëren. Zo’n tafel is zowel met lak als olie te behandelen en dat scheelt aanzienlijk in schoonmaaktijd. Tafels van kunststof laten vaak permanente sporen achter en dit komt de sfeer in de tuin bijna nooit ten goede.

 

Welke tafel moet ik kiezen?
Welke tafel jij kiest hangt natuurlijk compleet af van je persoonlijke wensen en voorkeuren. Wil je echter gaan voor een degelijke prijs- en kwaliteitverhouding, dan kunnen we de eiken tuintafels aanraden. Dit heeft alles te maken met de eerder genoemde natuurlijke uitstraling, het relatief eenvoudige onderhoud én het feit dat eiken tafels verkrijgbaar zijn in de meest uiteenlopende designs. De tafels staan bekend om hun veelzijdigheid, passen in veel verschillende tuinen én gaan, mits kwalitatief waardig, een leven lang mee.