Let op je rug, zorg voor goed kantoormeubilair

0
427
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Als je de uren zou optellen dat je aan een bureau zit, dan zijn het er heel wat. Kantoorwerk vraagt heel veel van je lichaam, en dan vooral van je rug. Goed kantoormeubilair is essentieel. Het zorgt voor een goede zithouding en belast zo weinig mogelijk je benen, rug en nek. Maar wat is precies een goed bureau? Lees het hier!

Kantoormeubilair op maat? Het kan!

Als we spreken over kantoormeubilair op maat, dan wil dit niet zeggen dat jouw stoel of bureautafel speciaal voor jou gemaakt is. Neen, er bestaan bureaus die perfect instelbaar zijn. Zo werk jij op een ergonomisch verantwoorde manier. Bureaus waarbij de poten kunnen verhoogd worden, bestaan al een hele tijd. Maar tegenwoordig gaat men meer en meer voor een zit-sta bureau. De voordelen van een zit-sta bureau zijn ondertussen al bewezen.

Waarom kiezen voor een zit sta bureau?

Een zit-sta bureau biedt je de mogelijkheid om te bewegen, ook terwijl je werkt. Er zijn heel wat handelingen die je kunt uitvoeren terwijl je staat. Denk maar aan een overleg met enkele collega’s, of een lang telefoongesprek. Of denk aan opzoekingen die je moet doen op je pc. Het kan allemaal al staand. Als je staat, wordt je rug veel minder belast. De afwisseling tussen zitten en rechtstaan komt ook de doorbloeding van je benen ten goede. De kans op bloedklonters in je aderen is veel kleiner dan wanneer je voortdurend neerzit.

Efficiënter werken

In bedrijven wordt er al veel gekozen voor een zit-sta bureau. Iemand die staat aan een bureau is veel dynamischer. Denk hierbij aan vergaderzalen. Er is meer interactiviteit en zelfs bij ‘saaie’ vergaderingen zal niemand van de aanwezigen kunnen ‘wegdommelen’. Je kunt het misschien vergelijken met het verschil tussen een zittend buffet en een ‘walking dinner’. Tijdens een walking dinner is er veel meer dynamiek tussen de deelnemers. En de vermindering van rug- en nekklachten heeft ook als gevolg: minder ziekteverzuim.

Kies het perfect (zit sta) bureau

Net als bij andere bureautafels bestaat het type zit-sta bureau in allerlei uitvoeringen. Denk bijvoorbeeld aan een hoekopstelling of een duo-bureau. Er bestaan zit sta bureaus in twee delen: een hoog en een laag gedeelte. Hierdoor moet je je tafel niet per sé anders instellen om toch op de twee manieren te kunnen werken. En er bestaan zit sta bureautafels die je elektrisch of manueel met een hendel kunt aanpassen in de hoogte. En uiteraard bestaan ze in vele stijlen. Zo kun je je zit-sta bureau perfect integreren in je interieur.