Let hierop bij het aanschaffen van een elektrische fiets

0
293
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Elektrische fietsen zijn in de loop der jaren steeds populairder geworden. Het begon veelal bij de oudere mensen om te blijven bewegen met een beetje trapondersteuning maar een elektrische fiets wordt steeds vaker gebruikt als vervanger voor scooters. Maar ook bij een elektrische fiets zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten.

Kies het juiste formaat en framewerk

Als je van plan bent veel te gaan fietsen met de elektrische fiets is het fijn als de fiets goed fietst en op jouw lichaam is afgesteld. Zo kun je net als bij elke fiets natuurlijk het stuur en het zadel verzetten maar je kunt ook letten op het framewerk. Fietsen verschillen soms in bijvoorbeeld instaphoogte en de plaatsing van het stuur ten opzichte van het zadel. De ene persoon vind het fijner iets meer rechtop te zitten of juist meer voorover. Zo is een elektrische fiets heren model vaak wel gebouwd op heren en dus een andere verhouding van het lichaam waardoor het stuur of het frame een heel ander gevoel kan geven. Het is dus in ieder geval aan te raden een proefrit te maken om verschillende elektrische fietsen om het gevoel te ervaren hoe het is om te fietsen met verschillende modellen fietsen.

Het soort accu van de fiets

Op een elektrische fiets zitten tegenwoordig veel snufjes. Zo zijn er verschillende accu’s.

Er zijn accu’s die in de fiets zitten verwerkt en dus enkel opgeladen kunnen worden in de fiets, deze kun je er niet uithalen en is het dus nodig dat er op de plek waar de fiets gestald wordt een acculader aanwezig kan zijn. Ook zijn er accu’s die je er makkelijk uithaalt en gewoon binnen in huis kunt opladen met een kabel.

Ook de plaats van de accu kan verschillen. Zo zijn er fietsen die de accu achterop hebben zitten waardoor je een zwaarder achterkant hebt. Maar ook veel nieuwe fietsen hebben een accu die in de stang zitten onder het zadel of de stang richting het stuur. Deze verschillen kunnen jouw rijplezier ook beïnvloeden, het is net wat het prettigst voelt. Dit komt natuurlijk vooral door het gewicht en is het dus persoonlijk welke gewichtsverdeling jij het prettigst vindt. Zo kan een elektrische retro damesfiets allebei de plaatsen hebben voor de accu.

 Bij de accu hoort ook het vermogen dat een elektrische fiets heeft. Dit vermogen kan ook afnemen naarmate de accu vaker is opgeladen en dus ouder wordt. Kijk daarom bij de Online reviews Amlod als je gaat voor een elektrische fiets en bedenk hoeveel kilometer je achter elkaar wilt gaan fietsen, dit heet de actieradius.

Ook kun je bekijken hoe hard een elektrische fiets gaat. Deze mogen tegenwoordig 25 kilometer per uur, natuurlijk is dit ook afhankelijk van hoe snel je zelf fietst maar ook de ondersteuning hierin kan verschillen.

Functies van de fiets

Een fiets is een fiets met een reden, deze moet jou van a naar b brengen. Maar een fiets kan ook verschillende doelen voor jou hebben. Zo zijn er mensen die graag nog wel een stukje fietsen maar niet per se hele grote afstanden of heel snel. dan zijn er weer andere functies handig dan iemand die graag heel het land door fietst en zo min mogelijk wilt opladen.

De functies van een fiets staan in de specificaties en ook het schermpje kan allerlei knopjes hebben of juist zo min mogelijk voor jouw gemak.