Leren plankdragers: een stoere toevoeging aan je interieur

0
630
Design en lifestyle

Leren plankdragers zijn helemaal hip. Je ziet ze voorbijkomen in woontijdschriften en woonprogramma’s op tv en online. Het zijn in feite twee lussen van leer, die aan de muur bevestigd worden. De plank leg je in de lussen waardoor deze aan de muur wordt bevestigd. Het is de een alternatief voor de normale plankdragers en -steunen. De leren plankdragers zijn vooral erg stoer met een robuuste plank, zoals van steigerhout. Het mooie is dat ze zowel hip als tijdloos zijn, dus met deze constructie zit je altijd goed. Controleer wel, zoals bij iedere plank, het maximale draagvermogen, zodat je de plank niet te zwaar belast.

Leren plankdragers zijn betaalbaar en ruimtebesparend

Planken aan de muur nemen weinig ruimte in beslag, maar je kunt er toch veel spullen op kwijt. Leren plankdragers zijn een stijlvolle oplossing en zijn helemaal niet duur. Ze zijn te koop in allerlei kleuren, dus voor elk interieur is wel een mooie set te vinden. Omdat ze niet duur zijn, kun je ze ook af en toe eens afwisselen om je huis snel een nieuwe look te geven. Of je kunt in plaats van de leren dragers eens een andere plank ophangen. Als je leren plankdragers gaat kopen, check dan of ze worden geleverd inclusief of exclusief plank en schroeven om ze op te hangen. Indien je de verschillende onderdelen los van elkaar koopt, controleer dan even of alle delen wel goed bij elkaar passen.

Plankdragers van leer zijn nog duurzaam ook

Hout en leer zijn beide materialen die lang meegaan. Je doet dus een duurzame aankoop waar je lang plezier van kunt hebben. Je raakt er waarschijnlijk minder snel op uitgekeken dan op een grote kast, die ook nog eens veel duurder is en meer ruimte in beslag neemt. De leren banden geven een uniek karakter aan elke kamer. De look die je ermee creëert hangt met name af van de kleur leer. Donkere tinten geven een stoer karakter, terwijl lichte kleuren de kamer een frisse uitstraling geven. Voor kantoren en bedrijven zijn de leren plankdragers ook erg geschikt, vanwege hun ruimtebesparing en hun strakke, professionele uiterlijk.