Lelijke muur in de tuin? Camoufleren doe je zo

0
2420
Design en lifestyleDesign en lifestyle

De tuin is voor veel mensen het verlengde van de woonkamer. Zodra de lente om de hoek komt kijken en de temperaturen enigszins stijgen zijn we in de tuin te vinden. Omdat we veel tijd in de tuin doorbrengen, is het belangrijk dat de tuin een fijne plek is. Toch kunnen sommige factoren, zoals een lelijke muur, er voor zorgen dat je minder tijd in de tuin doorbrengt dan je zou willen. Wij geven je een aantal tips om die lelijke muur te camoufleren, zodat jij weer kunt genieten van een prachtige tuin.

Tuinposters en tuinschilderijen

Een van de snelste, meest creatieve en goedkoopste manieren om die lelijke muur in jouw tuin te camoufleren is door één of meerdere tuinposters op te laten hangen. Door een tuinposter op de muur te hangen verdwijnt het grootste gedeelte van de muur achter een grote poster. Tuinposters zijn verkrijgbaar met allerlei verschillende prints. Zo kan je kiezen voor een tuinposter met een afbeelding van een dier, een tropisch gebied, prachtige bloemen of het strand. De mogelijkheden op het gebied van tuinposters zijn eindeloos, waardoor er voor elke tuin een passende tuinposter is. Door te kiezen voor een tuinposter geef je jouw tuin een extra dimensie, wordt de stijl van jouw tuin versterkt en hoef je niet langer tegen die lelijke muur aan te kijken.

Schutting laten plaatsen

Een andere manier om niet langer tegen die lelijke muur aan te hoeven kijken is door er een schutting voor te plaatsen. Schuttingen hebben een beetje een suf imago, maar vandaag de dag zijn er veel mooie, moderne schuttingen verkrijgbaar die de uitstraling van jouw tuin naar een hoger niveau kunnen tillen. Wanneer de muur van jezelf is kan je er voor kiezen om de schutting tegen de muur aan te zetten of de muur te bekleden met hout of andere materialen. Is de muur van de buren? Dan is het verstandig om te schutting los er voor te plaatsen. Zo weet je zeker dat je geen schade aanricht.

De kracht van groen

Kan jouw tuin wel wat groen gebruiken en is die lelijke muur een storende factor die jouw tuin nóg kaler doet lijken? Dan is een groene muur iets voor jou. Een groene muur houdt in dat je de muur laat begroeien met klimopplanten of andere planten. Er zijn verschillende manieren om een groene muur te creëren. Zo kan je er voor kiezen om een rasterwerk voor de muur te plaatsen en daar een klimop of een rozenstruik tegen op te laten groeien, kan je een verticale tuin creëren met speciale bloembakken of kan je een haag voor de muur plaatsen. De mogelijkheden van groen zijn eindeloos.

De muur verven of een muurschildering laten plaatsen

Is de muur van jezelf of heb je toestemming van de eigenaar om de muur aan te passen naar je eigen wensen? Dan kan je er ook voor kiezen om de muur te verven. Wil je nog een stapje verder gaan en de muur echt personaliseren? Laat dan een muurschildering plaatsen. De mogelijkheden om die ene lelijke muur te camoufleren zijn eindeloos.