Lekker wonen met minimaal onderhoud

0
417
minimaal onderhoud
CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 85
Design en lifestyle

Wanneer je een huis koopt, wil je hier natuurlijk lekker wonen met minimaal onderhoud. Het is vervelend om elk vrij weekend te moeten gebruiken voor een klusje hier of een schoonmaakbeurt daar, maar welke keuzes kun je nou eigenlijk maken om het huis zo vrij mogelijk van onderhoud te krijgen?

Kozijnen

Allereerst is het belangrijk om te kiezen voor goede kozijnen. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor houten kozijnen, ben je veel vaker bezig met het onderhouden van de kozijnen dan wanneer je kiest voor een ander materiaal. De kozijnen moeten eens in de zoveel tijd geverfd worden omdat ze anders niet meer mooi zijn. Bij kunststof kozijnen is dat helemaal niet het geval. Deze kozijnen hebben veel minder onderhoud nodig. Daarnaast kunnen kunststof kozijnen, bijvoorbeeld van DHK kozijnen, veel beter tegen verschillende soorten weersomstandigheden. Je hoeft er letterlijk veel minder naar om te kijken dus dan bij andere kozijnen.

Vloer

Een andere keuze die je kan maken om het huis minder onderhoud te hoeven geven is de vloer. Wanneer je kiest voor een vloerbedekking zul je er achter komen dat het ontzettend lastig is om deze schoon en mooi te houden. Je kunt er ook voor kiezen om een harde vloer te nemen. Denk bijvoorbeeld aan een parketvloer of zelfs een gietvloer. Een gietvloer wordt letterlijk over het beton gegoten en heeft daardoor geen naden of randen. Op die manier kun je de vloer veel beter schoon houden.

Verf

Soms is het handig om geld te besparen, maar op andere momenten mag je best iets meer uitgeven. Bijvoorbeeld aan verf. Wanneer je een betere verf koopt, kan deze vaak beter tegen de verschillende weersomstandigheden dan wanneer je kiest voor een goedkopere verf. Hierdoor hoef je veel minder te onderhouden. De verf blijft veel langer op de woning zitten en je hoeft dus niet elk jaar de verfkwasten uit de schuur te pakken om de gehele woning opnieuw te schilderen.