Vloer

Lees hier meer over gietvloeren!

De laatste tijd is de gietvloer aan een opmars begonnen. Ook kun U tegenwoordig de gietvloer zelf doen. Waar er vroeger vaker gekozen werd voor een houten vloer of klik laminaat maken mensen nu vaker de keuze voor een giet vloer. Bij vele bedrijven kunt u terecht voor een gietvloer zoals bijvoorbeeld in Gorichem. Gietvloer Gorichem wordt met de dag populairder. Maar wat is een gietvloer nou eigenlijk precies?

 

Waar bestaat een gietvloer uit?

 Een gietvloer is een vloer gemaakt van kunststof. Deze kan bestaan uit twee soorten kunststof namelijk polyurethaan (PU) en epoxy. Zoals de naam al suggereert wordt de vloer als het ware over de grond in de kamer gegoten en strakgetrokken. Dit gebeurt door middel van specialer rollers. Voor elke laag moet een nieuwe roller gebruikt worden omdat zowel PU als epoxy moeilijk uit te spoelen is. Toch zijn er ook een paar verschillen tussen de materialen aan te wijzen.

 

Verschillen tussen polyurethaan en epoxy gietvloeren

Een polyurethaan vloer is vergelijkbaar met de vloer van een gymzaal doordat deze contactgeluid dempend is, vloeistofdicht is en een zijdeglans uitstraling heeft. Ook kan er bij een polyurethaan vloer voor gekozen worden om zogenoemde flakes er doorheen te strooien. Dit zijn gekleurde vlokken in verschillende kleuren en maten die voor een uniek patroon van de vloer zorgen. Ook een epoxy gietvloer is vloeistofdicht en heeft een glanzende uitstraling, echter deze vloer is veel minder scheurbestendig dan een polyurethaan vloer. Dit zorgt er dan ook voor dat er sneller krassen in te zien zijn. Een epoxy gietvloer is dus erg geschikt als werkvloer terwijl een polyurethaan vloer meer geschikt is als eventuele kantoorvloer.