Er zijn verschillende manieren om een slaapkamer van meer sfeer te voorzien. Zo zou je er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om een mooie kroonluchter aan het plafond te hangen, nieuwe gordijnen te gebruiken, enzovoorts. Ook het gebruik van ledverlichting is door de jaren heen populairder geworden! Kies bijvoorbeeld voor het gebruik van speciale led-strips. Je kunt deze led-strips zowel online, als bij verschillende meubelwinkels kopen. In sommige gevallen zijn de strips al van een plakstrip voorzien, waarmee je deze eenvoudig aan meubels in de slaapkamer kunt bevestigen. Boren is hierbij niet nodig!

Gebruik van led-strips op meubels in de slaapkamer

Je kunt de led-strips bijvoorbeeld op een tv-meubel of een kast in de slaapkamer plakken. Ook kan het gebruik van led-strips een romantisch effect geven, wanneer je deze aan de achterzijde van je bed plakt. Veel van de led-strips worden geleverd met een afstandsbediening of een klein bedienpaneel. Met deze afstandsbediening is het vaak niet alleen mogelijk om de intensiteit van de verlichting in te stellen, maar kun je ook uit verschillende kleuren kiezen. In de ochtend sta je op met helderwit licht en in de avond creëer je een romantische sfeer met rode verlichting.

Ledverlichting is veel duurzamer dan spaarlampen

Momenteel maken veel mensen gebruik van spaarlampen in hun slaapkamer. Ledverlichting is echter veel duurzamer! Dit komt onder meer door het feit, dat de ledverlichting een groter aantal branduren biedt. Zo hoeft de ledverlichting minder snel vervangen te worden. Ook verbruiken ledlampen doorgaans minder energie. Je kunt ledverlichting niet alleen in de vorm van led-strips gebruiken, maar bijvoorbeeld ook voor spotjes in de slaapkamer. Op welke manier ga jij de led-strips in het interieur van je slaapkamer verwerken?

Tip: kies voor led-strips die eenvoudig in het stopcontact geplugd kunnen worden! Zo hoef je geen elektricien langs te laten komen om de ledverlichting aan te laten sluiten.