LED inbouwspots voor de woonkamer

0
460
Design en lifestyle

Geef uw woning meer sfeer met LED inbouwspots, bijvoorbeeld in uw bad- of slaapkamer. Nu de klimaatverandering een steeds prominentere rol krijgt binnen onze samenleving, wilt u wellicht op alle mogelijke manieren bijdragen aan duurzaamheid. LED verlichting kan u hierbij helpen! Naast het feit dat LED lampen veel milieuvriendelijker zijn dan de meer conventionele verlichting, heeft LED verlichting tal van andere interessante voordelen. Kortom, waarom zou u geen LED inbouwspots voor de verfraaiing van de woonkamer gebruiken? Tegenwoordig zijn LED inbouwspots in tal van verschillende modellen verkrijgbaar, zodat u altijd spotjes zult vinden die aansluiten bij de stijl van uw woon-, bad- of bijvoorbeeld slaapkamer. Waar in huis kunt u wel wat nieuwe verlichting gebruiken?

Meer sfeer met LED verlichting in huis

LED inbouwspots kunnen bijdragen aan een gezelligere sfeer in huis. Hoewel men geregeld zegt, dat LED verlichting minder warm is dan bijvoorbeeld de verlichting van gloeilampen, kunt u het zo gezellig maken als u zelf wilt. Veel LED inbouwspots hebben een mogelijkheid om de kleur van de verlichting te veranderen. Dit kan knipperend, gelijkmatig of door een vaste kleur te kiezen. Zo kunt u op een romantische avond kiezen voor een rode kleur verlichting en overdag gewoon een ‘witte’ kleur nemen. Zo heeft u voor iedere situatie een passende kleur verlichting in huis! Let wel, niet alle inbouwspots voor de woonkamer hebben deze functionaliteit.

Naast de verschillende kleuren kunt u de LED verlichting op tal van verschillende plekken in huis gebruiken. Plak bijvoorbeeld ledstrips aan de achterzijde van een kast, waardoor u een speels effect tegen een (witte) muur kunt creëren. Ook kunt u de LED inbouwspots in een kast inbouwen of bijvoorbeeld in uw plafond bevestigen. De LED verlichting hangt hierbij eveneens niet in het zicht, aangezien u doorgaans niet omhoog zult kijken. Toch heeft u voldoende licht om uw woonkamer met inbouwspots te kunnen verlichten. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de toepassing van LED verlichting in een woonkamer, er zijn vanzelfsprekend nog tal van andere mogelijkheden om LED inbouwspots in de woonkamer of elders in huis te gebruiken.

Voordelen van LED verlichting

LED verlichting brengt een aantal interessant voorbeelden met zich mee. Naast het feit, dat LED verlichting veel milieuvriendelijker is dan conventionele verlichting, gaan de lampen doorgaans veel langer mee en stralen ze nauwelijks warmte uit. Dit is ideaal als u de LED inbouwspots bijvoorbeeld boven een bank of stoel heeft hangen. Ook neemt de kans op brand af, wanneer u kiest voor het gebruik van LED verlichting in huis. Om de lange levensduur van een LED lamp te illustreren: stel dat u de LED verlichting acht uur per dag aan heeft staan, dan zal de lamp doorgaans maar liefst tien jaar meegaan! Dit is veel langer dan gloei- en spaarlampen. Kortom, een investering in de toekomst!

Een ander voordeel aan een LED inbouwspot, is het lage stroomverbruik. Over het algemeen verbruikt LED verlichting slechts 15% van de stroom van een gloei- of halogeenlamp. Hiermee kunt u tot wel €80,- per lamp besparen.